Test: Stabil iPhone-hållare till cykeln

Den här veckan har jag fått testa ett mycket trevligt tillbehör till cykeln för din iPhone, en hållare som monteras på styret där du kan fästa din iPhone.

Hållaren kommer från RAM Mounts och de är känd för att tillverka många olika hållare för diverse prylar. Vi har testat RAM Mounts Rail Ez-On/Off som är en hållare för iPhone 3G och 3GS som monteras på t.ex. en cykel. I paketet kommer en monteringssats med flera komponenter och en hållare där man sätter i iPhonen samt ett enkelt instruktionsblad på engelska.

Enkelt att montera på styret

Att montera fast hållaren på styret är väldigt enkelt, även om instruktionerna inte är den bästa, och det görs på några minuter. Kravet är att du har ett styre med ungefär 25 mm i diameter. Med två buntband drar man väldigt enkelt fast hållare på styret. Det kan tyckas låta ostadigt, men buntbanden som följer med är kraftiga och med en bit gummi som klistras fast runt om styret, sitter hållaren fast tillräckligt. Även under den hårdaste terrängen sitter iPhonen kvar. Har man ett vinklat styre medföljer även en vinklad gummidistans.

Hållaren, där man sätter iPhonen, är gjuten i plast och passar telefonen perfekt. Med en hake som håller fast iPhonen är det ingen risk att den trillar ur. Tyvärr lyckades jag skada min iPhone på grund av haken. Den har en kant som lätt fastnar i SIM-kortshållaren, så det är viktigt att man lyfter den ordentligt när man tar loss telefonen. Dock ingen större skada.

iPhonen sitter säkert och lättillgänglig

Vid mina cykelturer med RAM Mounts fäste kan jag inte säga annat än ett mycket bra och trevligt tillbehör. iPhonen sitter fast riktigt bra och det är ingen risk att den faller av så länge du har monterat rätt. Då iPhonen sitter på styret är den mycket lättillgänglig och det är enkelt att peka på skärmen när det behövs. Det går också att rotera hållaren genom att trycka ned iPhonen och vrida. Ett stort plus då man vill använda landskapsläget.

RAM Mounts Rail Ez-On/Off är ett jättetrevligt tillbehör till iPhone. Det finns inte mycket att klaga på.Det enda är att hållare kan kännas något plastig, men det är en smaksak. Den rekommenderas varmt till dig som cyklar ofta eller ska börja med cykling. Den gör, utan tvekan, cykelturerna roligare tillsammans med en bra applikation, men det går lika bra utan något sådan app och lyssna på musik istället. Om du är intresserad av den här hållare ska du gå in på iPhonebutiken.se och kolla.

Ett tips är att använda RunKeeper tillsammans med RAM Mount Rail Ez-On/Off. RunKeeper mäter bland annat hastighet och distans. Läs mer om RunKeeper här.

  • Säker och stabil
  • Enkel montering
  • ”Plastigt” utseende.

Betyg: 4/5

RAM Mount Rail Ez-On/Off

Passar till: iPhone 3G och 3GS
Medföljer: Hållare för iPhone, två buntband, två gummidistanser, fäste till hållare och gummilapp med klister till styret.
Köp: RAM Mount Rail Ez-On/Off hos iPhonebutiken.se

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: