Telia sänkte ofrivilligt priset på iPhone 7

Idag började beställningarna för iPhone 7 och Telia råkade under en tid på morgonen visa priserna utan momsen inräknad. Ett misstag man nu står för och alla ”drabbade” fick en trevlig och betydligt billigare överraskning.

När bokningen av iPhone 7 och 7 Plus drog igång hos Telia kl. 09.01 idag var det många som reagerade på att priserna var väldigt generösa, både gällande kontantpriset och med abonnemang. Alla priser på Telias iPhone 7-sajt var nämligen exklusive moms, vilket gjorde att en iPhone 7 128GB, kostade 6872:- istället för ordinarie 8590:-. Det visade sig att ett tekniskt fel låg bakom och Telia kom på sitt misstag senare på morgonen. Något man senare även kommenterade på sin hemsida efter att man rättat till felet.

Telias mail till drabbade kunder
Telias mail till drabbade kunder

Dock var skadan redan skedd och många reservationsmail med priset bekräftat (utan moms) hade gått ut till alla tidiga och hungriga beställare. Därför meddelade man under fredagskvällen att om man fått priset utan moms i sin bekräftelse så kommer det vara det priset man betalar kontant eller för abonnemanget. Stort av Telia!

Så för många blev idag deras kommande iPhone 7 helt plötsligt väldigt mycket billigare, tack vare ett enkelt tekniskt misstag av Telia. Tack snälla.

Taggar:
Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: