Svenska Akademins ordlista till iPhone i november

Svenska Akademin har precis meddelat att de arbetar på en app till iPhone och till Android som de kommer att släppa i andra halvan av november om allt går enligt plan. Hela appens innehåll sparas på telefonen vilket betyder att ingen internetuppkoppling behövs. Det bästa av allt är att appen kommer att vara gratis!
Följande funktioner kommer appen ha:
  • Sökning på ord – givetvis.
  • Felstavningshjälp – för att komma runt paradoxen att man helst bör veta hur ett ord stavas för att kunna ta reda på hur det stavas. Skriv till exempel ”sjornalist” så får du bland annat upp förslaget ”journalist”. En synnerligen användbar funktion.
  • Korsordshjälp – skriv akt***a**** så hittar appen ord som ”akterkajuta” och ”aktiehandel”. Detta är en funktion som kan utsätta nyttjare av Alfapet, Scrabble och liknande ordspel för vissa frestelser.
  • Historia och bokmärke – appen kommer ihåg vad du sökt på tills dess att du väljer att radera den informationen. På samma vis kan du koppla ett bokmärke till ett visst ord. (Vilket jag själv tänker använda för bland annat ordet ”galopp”, som jag alltid tvekar över.)
  • Information – enkla texter där man kan hitta upplysningar om Svenska Akademien, exempel på ord som gallrats ut från SAOL 13 och exempel på ord som kommit till, med mera.

Källa: Akademiblogg

ianton

ianton

Skribent

Dela:

Comments are closed.