Summering – Nattlanseringen av iPhone 4

Ja då var den första vändan slut. Efter tolv timmar och flera mm regn fick vi äntligen en varsin iPhone 4 men även lite annat smått och gott. Kvällen var verkligen rofylld och det var flera företag som gjorde kvällen minnesvärd, däribland har vi Klipsch, iShop men framförallt Telia.

Ja från klockan 11:45 fanns jag på plats igår, då i en kö bestående av cirka elva personer. Kön skulle dock inte sluta där innan kvällens slut utan ett par hundra meter längre ner på Kungsgatan. Bland prylnördar och inbitna iPhonefantaster gick snacket under hela dagen, ”kommer antennproblemet att finnas”, ”ska du testa dödsgreppet”, ”hur många iPhones har dom fått in” och mycket mer. Visst är vi nördiga, men kul var det.

Dom hypoteser som fanns bland alla som väntade beträffande antalet telefoner var väldigt fel, fast det var också förståligt så här i efterhand, vem hade trott att Telia skulle ha hela 600 telefoner på lager? Otroligt, men också väldigt bra för det innebär flera lyckliga ägare. Telia som för övrigt gjorde ett väldigt bra jobb på alla fronter och inte bara i frågan att förse alla glada människor med iPhone. Under dagen/kvällen bjöds det på kaffe, chocklad, tilltug. Som grädde på moset började Telia även att rulla fram en korvvagn och dryck som försedde skaran med energi innan kvällen var över.

Över lag gick tiden väldigt snabbt, men det kan ha varit på grund av att iShop.nu försedde oss med en gris, det vill säga en iPig. Vi var inte ensamma i ledet om att uppskatta det drag som denna lilla pryl kunde orsaka i Stockholm. I Göteborg och Malmö skulle grisen med största säkerhet också göra succé om den fanns på plats, men där skedde annat. I Malmö delades det ut gratis skärmskydd från iShop, och i Göteborg blev en av våra medlemmar, Lutgerion, en lycklig ägare av iPhone 4 som tredje man i kön.

En väldigt svängig dag, men som tidigare nämnt en väldigt rolig sådan! Dom fåglar som viskade om Klipsch visade sig också vara sanna. Klipsch kom vid elva och började fotografera alla glada personer, därefter började dom att dela ut hela 45 stycken S4i. Det vill säga kvällen avslutades också med att några av dom första i kön gick hem med ett riktigt monsterheadset där vi snackar cirka 60 års teknologi i bagaget. Ett stort tack till Klipsch som gjorde det möjligt!

Så, summa summarum om vi stolpar gårdagen;

  • Ett par hundra meter kö i Stockholm, minst!
  • Telia delade ut regnskydd, kaffe, choklad och dryck under dagen.
  • iShop försedde oss med en iPig som väckte liv i alla som väntade.
  • I Malmö delades det ut gratis skärmskydd från iShop.nu
  • Klipsch kom och gav iPhoneägarna ett nytt headset, S4i!
  • Det kom massa regn…
  • Telia hade 600 telefoner, sålde förmodligen rubbet.
  • Vi hade jäkligt kul!

Lansering av iPhone 4 i Gävle den 30 juli

Efter köandet i Stockholm for jag (Olle) till Gävle för att kolla om några blivande ägare av iPhone 4 var på plats. Jag var i Gävle 03.30 och där satt fyra personer, i varsin solstol, och väntade tills portarna öppnades klockan 10.00.

Trött som man var åkte jag hem, aktiverade iphonen och sov 3,5 timme. Sen åkte jag tillbaka till Teliabutiken för att fotografera kön och prata med några vänner. Klockan var cirka 09.00 och över 50 personer stod och väntade på att få köpa den senaste iPhone 4, men redan efter 22 personer var telefonerna slut. Många besvikna fick vända hem igen eller boka för nästa levererans.

Här kommer några bilder från lanseringen av iPhone i Gävle.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.