Summering av potentiella jailbreak

Jailbreaka iPad 3

Gårdagen och till viss del dagen har varit fartfylld när det gäller jailbreak, iPad 3 och iPhone 4S. Det var många som förväntade sig att ett jailbreak för iPad 3 skulle presenteras då i0n1c redan i onsdags skrev att han skulle ha en jailbreakad iPad 3 på fredag, det vill säga igår. Det många förmodligen Inte väntade sig var att totalt tre olika jailbreak skulle presenteras och framförallt inte att minst att av dom skulle vara untethered.

För en gång skull har Apple verkligen skjutit sig i foten när det gäller att skydda sig från jailbreaktroll som i0n1c, MuscleNerd och Chpwn. Samtliga tre har nämligen lyckats jailbreaka iPad 3 med iOS 5.1 på mindre än ett dygn och Stefan ”i0n1c” Esser har även meddelat att hans metod är untethered. Det i sin tur innebär att det finns tre potentiella exploit till iOS 5.1 och iPad 3, såvida inte alla tre är userland och alltså är direkt knutna till iOS.

Om det skulle visa sig att utvecklarnas exploit är det ena eller det andra, det vill säga userland eller inte har vi som användare ändå en ljus framtid. Värt att påpeka är dock att i0n1c redan i onsdags jailbreakade sin iPad 2 med iOS 5.1 vilket gör det troligt att just hans exploit är userland och även användbart för iPhone 4, iPhone 4S och så klart iPad 2.

Så, summan av kardemumman- iPad 3 är jailbreakad och bör även vara det officiellt inom kort. iPhone 4S och övriga enheter med iOS 5.1 kommer med stor sannolikhet också att ta del av jailbreaktåget så fort i0n1c lanserar sitt jailbreak för iPad 3.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.