Stor bug i iOS – iPhone sårbar

Ja att Comex har lyckats jailbreaka iPhone på enklaste tänkbara sätt är väldigt positivt för dom flesta, tyvärr har det också en baksida. JailbreakMe i sig skadar varken iPhone eller det som finns i, däremot har vetskapen om vilken bug han använder sig av fått många att lyfta ögonbrynen.

JailbreakMe använder en liten fast väldigt farlig bug i iOS webbläsare. Genom att gå till jailbreakme.com tar iPhone ner PDF-filer per automatik där infon av injiceringen för jailbreaket finns. Det vill säga Comex upptäckte att Safari hämtar ner PDF-filer och öppnar upp det material som finns. Den stora faran blir nu således att det inte endast är jailbreak som går att få ner på detta sätt.

Det är på macstories som det framgår att även Virus och andra tillägg som skulle kunna skada iPhone kan använda samma metod som JailbreakMe. Detta blir således ett stort problem då felet finns ända ner till version 3.1.2. Att Apple har missat det här är konstigt, nu finns det dock och som tidigare nämnt kommer Apple att åtgärda felet till nästa uppdatering. För er som redan är jailbreakade går det att förhindra att Safari tar ner okända PDF-filer, se följande Guide.

Det går även att gå direkt in på Cydia och ladda ner ”PDF loading warner” vilket är samma sak och betydligt enklare.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.