iPhoneGuiden.se

Efter att ha surfat runt ett par timmar på webben har jag märkt att aktiveringen av iPhone inte är en term som står sig självklar för alla iPhoneägare. Till och börja med har jag sett att personer undrar hur man gör, varför man gör det och vad som händer om man inte gör det.

Att aktivera en iPhone går att göra på två olika sätt. Metoden man har nyttjat i USA är att AT&T har aktiverat iPhone på plats när man köpt den, det vill säga dem har använt sig av den metod när man tillsätter ett giltigt sim-kort. Vad det innebär är att alla operatörer som säljer iPhone med operatörslås kräver att man aktiverar telefonen genom att sätta i ett sim-kort utan pinkod. I Sverige har det gått till på så sätt att man behövt stoppa in sitt olåsta Teliakort när man kommit hem, det är dock diskussioner om att man ska ta bort det nu för att förebygga att folk hackar sina telefoner, vilket är alternativ två för att aktivera en iPhone, det vill säga jailbreak.

Anledningen till att aktiveringen görs är för att kommunikationen med iTunes ska gå igång. Aktiverar man inte iPhone går det helt enkelt inte att använda den då den låser sig vid nödläge. Detta är också en metod som ska förebygga att man använder iPhone med andra operatörer än vad den är låst till.

Kan tyckas vara en onödig procedur men den finns och den är inte svår att lösa oavsätt om man använder giltig operatör eller ogiltig.

1914