Speech-to-text bekräftas i framtidens iOS

Det har tidigare talats om en oförskämt häftig funktion som gör det möjligt att tala in ett SMS i iPhone. För några av er är funktionen redan bekant då Dragon Dictation redan har gjort sig känt i App Store och som på ett sätt förklarar hela funktionen i detalj. För er andra kan det dock vara intressant att vässa öronen och se vad det är som erbjuds.

Som så många gånger förr kommer informationen från 9to5mac och av allt att döma bekräftas informationen av en individ som är anställd hos Apple. Funktionen testas i skrivande stund och beroende på hur pass effektiv och väl den blir kan den eventuellt finnas redan i nästa version av iOS 5.

I enkelhetens tecken kommer Speech-to-text att fungera på så sätt att du markerar funktionsknappen i SMS (se bild). Du kommer därefter få upp en indikation på att iPhone spelar in ljud och därifrån är det bara att säga vad du vill, exempelvis ”Hej Stefan, hur är läget med dig?” och så skapar iPhone ett meddelande som du sedan kan skicka iväg. Det kanske känns som en överflödig funktion för några då SMS just är textmeddelanden men för några personer kommer det absolut att uppskattas.

Vi får se om funktionen blir ”unik” för iPhone 5 eller om Apple kommer att spara stöd för iPhone 4 och eventuellt iPhone 3GS.

Källa: 9to5mac [Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.