SMS:en som kraschar någons iPhone ordentligt

EverythingApplePro är igång igen och visar på stora brister hos iOS 10 där enkla SMS kan ge jobbiga problem för mottagaren.

Buggen är aktiv på iPhone, iPad och iPod Touch som har iOS 10-10.3 installerat. Det finns två varianter där den ena är relativt harmlös som bara får mottagarens enhet att frysa i 15-30 sekunder per sänt meddelande. Man kan visserligen skicka flera meddelanden efter varandra för att förlänga buggen/pranket men efter en stund är allt under kontroll igen.

Den andra varianten är betydligt värre. Om mottagarens iPhone är i viloläge så är den helt ”död” en längre tid när man försöker använda den. Eventuellt så är en omstart genom att hålla in Powerknappen och Hemknappen det enda som kan väcka den och inte ens då behöver problemet vara löst. Förutom att iPhonen känns som sirap så kan Meddelanden-appen vara blank och en hel del handpåläggning krävs för att få mottagarens iPhone att fungera igen.

För att pranka sina vänner har EverythingApplePro publicerat en länk som bjuder in till framtida skilsmässor och ovänner för livet. iPhoneGuiden.se varnar för att använda dessa länkar och tar inget ansvar för konsekvenserna det kan ge.

Tro mig, det kan bli riktigt kladdigt. Testade den elaka varianten igår på en bekant, det krävdes en timmes support och en vänskap som just nu ligger i ruiner för att åtgärda problemet… Förhoppningsvis har Apple uppmärksammat detta och fixar buggarna snarast.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: