Smaskiga möjliga detaljer om Apples nya budgettelefon

Ska man tro spekulationer och rykten kommer Apple att släppa tre nya iPhone-modeller till hösten. Ingenting är ännu officiellt, men många tror att en av dem kommer att bli en 6,1 tum stor budgettelefon med LCD-skärm. Om denna säger sig nämligen flertalet utvecklare ha hittat referenser till. 

(Mobilen på bilden har inget med artikeln att göra)

Att Apple generellt har höga prislappar på sina produkter är svårt att argumentera emot. Ryktet om en större iPhone X har florerat ett tag, och om det stämmer, lär den inte bli billig. Således är ryktena om en ny budgettelefon välkomna hos många.

Enligt GSMArena har utvecklare hittat referenser till det som tros vara en budget-iPhone, djupt inne i Apples Xcode. Xcode är ett program som utvecklare använder för att skapa program och appar till iOS och MacOS.

Mer om den nya (troliga) modellen

Den nya modellen kallas i koden för bland annat ”iPhone xx” och ”iPhone 9.7”. Värt att uppmärksamma är att modellen kan komma att få en LCD-skärm, istället för OLED, som iPhone X är försedd med. Detta trots att många trott att Apple kommer att fasa ut LCD-skärmarna. Troligtvis är så också fallet – bara att det dröjer ännu ett tag till. Fördelar med OLED är bland annat bättre färger och bättre förutsättningar för goda VR- och AR-upplevelser.

6,1-tumsskärm och A10-chip

Enligt foton som läckt tidigare kommer skärmen att vara 6,1 tum stor. Detta, kombinerat med tecken på att den kommer ha ett A10-chip, kommer innebära att den kommer påminna en del om iPhone 7 Plus, som också har ett A10-chip och en skärm på 5,5 tum. Något väsentligt man tror kommer skilja dem åt, är att den nya budget-iPhone sannolikt kommer att ha FaceID, vilket bara iPhone X har idag.

Hur det faktiskt kommer att bli får vi se i höst. En 6,1 tum stor budgetmodell med A10-chip och FaceID är dock inte alltför långsökt, med tanke på de rykten som finns.

FÅ 10% HOS IPHONEBUTIKEN – Ange kod ”iphoneguiden-10” vid beställning – Se utbud här

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: