Smart Cover – en säkerhetsrisk för iPad 2!

För dig som använder Smart Cover till iPad 2 och som vill vara säker på att ingen får reda på din senaste aktivitet kan det vara bra att tänka på vad du har på skärmen innan iPaden sätts i viloläge.

Det är nämligen 9to5mac som hittat en intressant upptäckt i nya iOS 5 som tillåter vem som helst att ta sig in i en lösenordsskyddad iPad 2 med hjälp av Smart Cover.

Personen som bryter sig in i iPaden kommer dock inte att ha tillgång till hela utbudet utan den del som iPaden senast låste sig i. Om din iPad 2 låser sig i Meddelande-applikationen kan du själv föreställa dig vilka typer av personlig information som kan avslöjas. Om enheten låser sig vid hemskärmen kan personen se vilka program som finns installerade, dock inte mycket mer än så men ack så förödande konsekvenser detta kan få.
Det här problemet berör främst iOS 5, men det kan också uppstå i vissa tidigare versioner av IOS 4,3. Du kan tillfälligt åtgärda denna bugg genom att avaktivera Smart Cover-upplåsning i iPad 2 via inställningsmenyn under fliken Allmänt.

Om du själv vill pröva detta kan du följa denna guide eller ta hjälp av videon nedan.

1) Lås en lösenordsskyddad iPad 2.

2) Håll ned powerknappen tills iPad 2 når reglaget för avstängningsläget.

3) Stäng Smart Cover.

4) Öppna Smart Cover.

5) Klicka på Avbryt på botten av skärmen.

Källa: 9to5mac.com

Taggar:
Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.