Siri konsumerar mer data än vad vi tror?

För två månader sen kunde vi läsa en publikation om dataanvändning i iPhone 4S och då framförallt via Siri. Det som då blottades var varken barnförbjudet eller oväntat utan faktiskt helt humant. Enligt en ny undersökning från Arieso är dock budet annorlunda, företaget menar på att iPhone 4S-användare använder dubbelt så mycket data som iPhone 4-användare.

Det är via en miljon prenumeranter på totalt ett Europeiskt nätverk som Arieso har lyckats göra sin mätning och uppskattning av dataförbrukning. Både Blackberry, Android och iPhone har varit en del av undersökningen som alltså, sett från ett iPhone 4S-perspektiv, kan låta oerhört negativt. Faktum är dock att källan bakom dataanvändningen, Siri, inte orsakar problemet i sig utan det är hur vi konsumenter har börjat använda henne.

“Voice is the ultimate human interface,” Arieso Chief Technology Officer Michael Flanagan said in an interview in London. Voice recognition is prompting consumers to use their smartphones’ functions more often, he said”

Alltså, att iPhone 4S-användare konsumerar mer data än andra mobilanvändare skall enligt Arieso grunda sig i att 4S-användare använder sina enheter mer. Beroende på vilken infallsvinkel man väljer kan detta verkligen ses som positivt för Apple och företaget i väst kan vara stolta att de var först med en så pass välfungerande kommandoassistent som Siri.

Källa: Bloomberg [Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.