iPhoneGuiden.se

Den senaste upptäckten som är gjord av pod2g går under kodnamnet SHAtter. SHAtter är det exploit som kan vara räddningen för alla som vill använda sig av iOS 4.1, det intressanta nu är att upptäckten kan vara betydligt större än vad man tror!

Ja det är redan allmänt känt att exploitet SHAtter jailbreakar varenda iEnhet på marknaden med iOS 4.1. Observera dock att SHAtter inte är namnet på något program eller jailbreak i sig, utan endast en term för att förklara den säkerhetslucka som ”hacket” utnyttjar. Om utgående information från Chronic Dev Team stämmer är SHAtter Apples absolut värsta mardröm.

Att SHAtter skulle vara betydligt mer skoningslöst än övriga upptäckter finns det en förklaring till. SHAtter, till skillnad från många andra exploit, är bootrom-baserad och är alltså bunden till hårdvaran! Detta innebär att Apple inte kan åtgärda detta fel genom att uppdatera mjukvaran, utan det som nu gäller är att Apple uppdaterar sin hårdvara!

Den informationen klargör alltså flera saker. Om exploitet visar sig fungera som man vill kommer den jailbreaka alla iEnheter som finns idag, och dessutom i oändligheten. Apple kommer inte kunna åtgärda felet annat än att byta ut dom komponenter som enheterna består av.

Det här är en otrolig upptäckt och det ska bli intressant att se om dom olika Dev Teamen kan utnyttja det till fullo. Med det sagt innebär det att vi får se huruvida exploitet kommer gå att använda untethered eller tethered, hur det används och vad Apple kan göra för att försvåra processen. Håll er uppdaterade!