underskattade appar iphone

Sex underskattade appar

Idag finns miljoner appar i App Store. Särskilt förvånande är det alltså inte att det kan dölja sig guldkorn bland det stora antalet. Att hålla koll på alla är helt enkelt omöjligt. Här får du tips på några appar som du kanske har missat:

Prisma

På app store finns mängder av bildredigeringsappar med olika filter att välja mellan. För att en sådan app ska anses vara underskattad krävs någonting speciellt. Prisma har faktiskt det. Deras filter förvandlar viken bild som helst till ett konstverk i olika stilar med deras filter. Du kan finputsa genom att välja till vilken nivå (0 – 100 %) som filtret skall appliceras.

En underhållande och välgjord app som passar fotografen som vill göra någonting roligt, snyggt eller nytt med sina bilder. Appen är gratis att ladda ned, men en prenumeration kan köpas som gör att fler filter låses upp.

Ladda ned här.

Sleep Cycle

 

Vi har tidigare skrivit om Sleep Cycle här på sidan (vi intervjuade även en sömnforskareom den). Det är ganska många som använder den, men fortfarande är det en relativt okänd app. Det ska tilläggas att det finns flera appar som gör ungefär samma sak, men i våra ögon är Sleep Cycle ett mycket gott alternativ.

Den huvudsakliga funktionen är att mäta hur du rör dig i sömnen, för att på så vis kunna väcka dig när du sover som lättast. Det här gör det betydligt enklare att stiga upp, eftersom man kan känna sig något groggy när man vaknar ur djupsömnen.

När du har använt appen tillräckligt länge får du goda insikter i dina sömnvanor. När du går och lägger dig, när du går upp, hur länge du sover, faktorer som påverkar sömnkvalitet och om du snarkar är exempel på information du får presenterat i snygga grafer.

Ladda ned här.

Quora

 

Quora är en frågeapp som funnits på engelska en längre tid, men som nyligen har lanserats på svenska. Du kan gå in på Quora.com direkt i webbläsaren också, men appen är lite smidigare för den om har en smartphone.

Väl i appen kan du söka på ämnen som intresserar sig. Du får då upp frågor och svar som berör det aktuella ämnet. Söker du på till exempel ”iPhone” kan du se svar av allt från seniora Apple-utvecklare till vanliga iPhone-användare. Det svar som får flest upvotesär det som hamnar högst upp. En person som frågade om USA:s avtal med Iran gällande kärnvapen, fick svar från självaste Obama.

Quora är en app som är enkel att spilla tid på för den vetgirige. Här finns mängder av information om ett mycket stort antal ämnen.

Ladda ned här.

Agenda

Tycker du att Apples egna Anteckningar är lite för lam? Då kan Agenda vara ett alternativ att överväga. Förra året vann de Apple Design Award och fått en rad andra utnämningar. Appen gör det enklare att organisera anteckningarna och de kan bland annat sorteras på projekt, kategori och tid. Agenda är gratis att använda, men en betald version kan låsas upp.

Ladda ned här.

Slowly

 

Saknar du fenomenet med brevvänner? Slowly försöker ta tillbaka detta i en tid där vi är vana vid snabba, korta meddelanden och kvicka svar. Du anger vad du har för intressen och kommer att matchas med brevvänner som delar dem. När du skriver till brevvännerna tar det tid innan ditt meddelande levereras. Ju längre bort de befinner sig, desto längre tid tar det innan meddelandet kommer fram.

Ladda ned här.

Skiplagged

 

Skiplagged är en app som kan spara dig ganska mycket pengar på flygbiljetter. Det unika med appen är att de även räknar med mellanlandningar.

Säg att du vill till Lissabon, till exempel: Ett flyg direkt från Arlanda till Lissabon kan kosta 2 000 kronor, medan ett flyg till Barcelona – med mellanlandning i Lissabon – kanske bara kostar 1 500 kronor.

De visar alltså flygrutter som mellanlandar vid ditt besöksmål, vilket kan ge betydligt billigare priser än direktbiljetter till samma stad. Nackdelen? Du kan bara resa med handbagage.

Ladda ned här.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: