Så stänger du av funktionen att din iPad ringer

Kommentar 4:e oktober 2018: Instruktionerna är aktuella även för iOS 12.

Finns det tillfällen då det irriterar dig när både din iPhone och iPad ringer när du får ett samtal? Det kan onekligen bli lite störande ibland men som tur är visar vi hur du snabbt stänger av funktionen.

Allt ringer.
Allt ringer.

Med iOS 10 är det enklare än någonsin att hantera ”Samtal på andra enheter”. En funktion som gör att när man är på ett gemensamt nätverk som sina andra enheter med samma Apple-ID (iPad, iPod Touch eller Mac) så ringer även dessa om man får ett samtal. Otroligt smidigt om man sitter med sin iPad i soffan samtidigt som telefonen är på laddning i köket.

Eller så går det att anpassa efter behov.
Eller så går det att anpassa efter behov.

Men det kan snabbt också bli ett irritationsmoment när det ringer och pingar på din uppmärksamhet från ett flertal enheter samtidigt. Nu är det enklare än någonsin att anpassa eller stänga av funktionen helt.

Gå till din iPhones InställningarTelefonSamtal på andra enheter. För att stänga av samtliga externa ringningar (din iPhone ringer naturligtvis fortfarande) så avaktiverar man bara Tillåt samtal på andra enheter. Vill man anpassa det mer så kan man exemplevis låta sin ena iPad ringa men stänga av sin Mac för att ta emot telefonsamtal genom iPhone.

Sen går det också att nivåanpassa detta per enhet om man vill. Man kan ha funktionen aktiverad på alla enheter men också då i sin tur, per enhet, välja mer diskreta notiser eller ringsignaler för att kalla på din uppmärksamhet. Valet är ditt.


Produkter du kanske är intresserad av – från iPhonebutiken.se

xtorm solarbank

Xtorm Hybrid Solar Bank

Extrabatteri och solcellsladdare i ett.

Till Butik / Beställ

Celly PowerBank 2600 mAh

Extrabatteri med tålig gummiutsida

Till Butik / Beställ

Forever Powerbank

Litet extrabatteri på 4000mAh

Till Butik / Beställ

 

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: