Så lätt kraschar du någons iPhone

EverythingApplePro visar på sin YouTubekanal hur man relativt enkelt kan ”pranka” sina vänner genom att skicka ett meddelande som får mottagarens iPhone att krascha direkt.

För att mottagarens iPhone ska krascha så måste den vara på minst iOS 10 (upp till 10.2.1) och det finns två tillvägagångssätt. Det värsta är att mottagaren behöver inte ens öppna meddelandet utan det räcker med att det levereras.

portable-network-graphics-image-41c9033aed7e-1

Det säkraste sättet för att lyckas är genom att ladda hem denna kontakt och spara den i iCloud Drive genom att trycka Mer. Väl i iCloud Drive så långtrycker man på ikonen och väljer Dela och sen Meddelande (tar en stund efter det).

Här får ni en utförlig video av EverythingApplePro:

Varför man skulle vilja busa med sina vänner på detta vis kan man diskutera men den stora biten är ändå det att Apple har ett hål i sin mjukvara som kan krascha en iPhone.

Om ni är taskiga nog att göra detta mot någon så kan ni behöva en länk som plåster på såren efteråt. I värsta fall blir Meddelande-appen blank i mottagarens iPhone. Då behöver denne gå in på https://vincedes3.com/save.html för att återgå till det normala igen.

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: