Rykte: hopfällbar iPhone

Skulle du köpa en hopfällbar iPhone?

I våras gick det rykten om att iPhone 15 skulle vara hopfällbar. Det tycks ha blivit försenat, men runtom på nätet finns videoklipp och bilder på hur en hopfällbar iPhone skulle kunna se ut. Hiss eller diss?

 

Se bara på den här videon från användaren Tadetayo of Tech på Twitter:

I skrivande stund har videoklippet, som publicerades den tredje januari 2023, en miljon visningar bara på Twitter. En annan konceptbild som cirkulerar är den här:

 

Hopfällbar iPhone
Vikbar iPhone med det fiktiva namnet ”Flip”

Ingen konsensus bland Apple-fans

I tråden där videon publicerades är åsikterna delade. En användare skriver att det är fantastiskt, och att han skulle köpa den genast om den kom ut.

En något större del av kommentarerna i tråden sågar dock konceptet helt och hållet. Många menar att Apple apar efter Samsung, som kom ut med en vikbar telefon redan hösten 2019.

Vikbar telefon
Samsung Galaxy Z Fold3

 

En användare på nej-sidan visar sitt missnöje genom att helt enkelt skriva att Apple borde ta en paus.

now.

— Arsenal’s bunny. (@Bubble_minakie) January 2, 2023

Kan komma år 2025

I våras twittrade den inom Apple-kretsar välkända analytikern Ming-Chi Kuo om hur han hade förväntat sig att Apple skulle lansera en vikbar telefon redan 2024. I samma tweet säger han att han blir tvungen att ta tillbaka den förutsägelsen. Han tror fortfarande att en hopfällbar modell kommer att komma, men då tidigast 2025 och i form av en vikbar iPad eller vikbar hybrid av iPad och iPhone.

iPhoneguiden är positiva, men saknar originalitet

Hade du köpt en vikbar iPhone? iPhoneguiden tycker idén är häftig – samtidigt som idén blir lite mindre häftig när man har i åtanke att Apple ju tidigare har varit först med många saker. Produkter som iPhone och iPod var ganska nydanande när de kom, men en vikbar telefon har redan gjorts i modern tid av Samsung. Visserligen skulle Apple kunna göra det i sin egen tappning till något vi inte riktigt har sett förut.

Hade du köpt en vikbar iPhone?

Vilgot

Vilgot

Skribent

Dela: