Riidr e-böcker letar sig in i App Store

Den danske e-boksförsäljaren Riidr har gjort entre i svenska App Store. Deras nya, uppdaterade version av Riidr innehåller flera nya funktioner som bland annat In-App Purchases, förbättrad rendering av böcker samt stöd för Adobe DRM-skyddad litteratur.

Riidrs applikation konkurrerar med iBooks och har stöd för både EPUB- respektive PDF-böcker. Applikationen har även Reader Mobile som är ett krav för att kunna läsa böcker som är Adept DRM-skyddade. I ett pressmeddelande skriver företaget följande:

”Reader Mobile är dessutom ett krav för att kunna läsa böcker som är skyddade med Adept DRM. Aktivt kopieringsskydd av detta slag är vanligt utomlands, men används än så länge relativt sällan av nordiska förlag, som istället föredrar digital vattenmärkning. Att Riidr ändå stöder Adept är ett tecken på att de tänker bredda sitt utbud: ”250 000 internationella e-böcker ska finnas tillgängliga innan sommaren” enligt företagets verkställande direktör, Anders Breinholst.”

Vare sig du föredrar iBooks, Zinio eller någon annan digital bokhandel är Riidr ett nytt alternativ för oss svenskar som kan vara värt att ögna igenom för bokentutiasten.

admin

admin

Skribent

Dela: