Tweetbot 3 ger konkurrenterna något att bita i

Tapbots Tweetbot 3 för iPhone är uppföljaren till den omåttligt populära twitterklienten Tweetbot. Den nya versionen som kostar 22 kr i App Store kommer med ett helt nytt utseende som passar perfekt in i iOS 7.

Jag använder Twitter flera gånger om dagen, varje dag. Det är där jag följer nyhetsflödet, håller kontakt med vänner och följer saker som intresserar mig. Det har blivit en naturlig del av mitt internetanvändarande och till 99 procent använder jag mina iOS-enheter till detta. Jag har använt Tweetbot länge och alltid varit ett stort fan. Så ända sedan iOS 7 släpptes har jag väntat på en uppfräschning från Tapbot. Under några korta perioder har jag använt Twitterific från Iconfactory, mest för dess iOS 7-inspirerade design men efter ett tag har Tweetbotikonen återigen fått pryda min iPhones hemskärm. Så det var helt utan tvekan jag köpte Tweetbot 3 för iPhone när den väl släpptes.

Tweetbot 1

Nya Tweetbot 3 är en helt ny app, ingen uppdatering från föregående version. Den är skriven från grunden och kompatibel med Apples nya 64-bits processor som finns i iPhone 5S. Trots detta känner du igen dig direkt om du är en van Tweetbot-användare. Är du helt ny till Tweetbot är det en väldigt enkelt uppbyggnad som liknar många andra applikationer anpassade för iOS 7. Längst ner finns fem stycken flikar, flöde, omnämnanden, direktmeddelande, favoriter och sök. De första tre flikarna är fasta och går inte att ändra. De två sista går att ändra genom att trycka och hålla inne fliken tills en lista av ikoner dyker upp. Fliken kan då ändras till din profil, retweets, inställningar för att tysta olika saker t.ex. användare eller en hashtag eller slutligen visa dina listor. Största delen av första sidan tas upp av själva tidslinjen. Uppe i höger hörn finns en ikon i form av en penna och ett block, tryck där för att skriva ett bytt inlägg. Uppe i vänster hörn ser man sin profilbild, sin avatar.

tweetbot 2

Utseendet är den stora nyheten i Tweetbot 3. Det gråsvarta landskapet som varit Tweetbots signum har nu bytts ut mot en vit och luftig design som gör sig väldigt bra tillsammans med iOS 7. I nyhetslistan återfinns de nya runda avatarerna. Längst upp till vänster hittar man sin avatar och trycker man på densamma kommer man till en sida där man kan navigera mellan olika konton, lägga till nya konton eller gå till inställningar. Inställningarna liknar de i den tidigare versionen. Det går t.ex. att ändra ljudinställningar, notifikationer, lägga till sin ”läs senare”-tjänst o.s.v. En inställning jag saknar i Tweetbot 3 är möjligheten att ställa in textstorleken i appen. Enda möjligheten att göra texten större eller mindre är att ändra textstorlek i iOS 7 under Inställningar > Allmänt > Textstorlek. Detta medför att man ändrar storleken på texten i alla appar som berörs av denna inställning, så en integrerad textstorleksinställing skulle jag vilja se i en framtida uppdatering. Glädjande nog uppger Tapbot på sin blogg att de jobbar på detta, i samma blogginlägg uppger Tapbot att de även jobbar på ett mörkare natt-tema och det kan också vara önskvärt. Tapbot har även valt att ändra några funktioner i appen, de har t.ex. valt att ta bort möjligheten att svepa höger på en tweet för att se hela konversationen. Istället kan man nu bara svepa vänster för att få fram detaljerad information den aktuella tweeten och se konversationen.

Tweetbot 3 är i mitt tycke den bästa Twitterklienten för iPhone tillgänglig i App Store och jag tycker att den nya versionen är ett steg framåt. Trots att jag gillade den gamla layouten väldigt mycket, så känns den nya vita appen som ett naturligt steg i utveckligen.

Tweetbot 3 for Twitter för iPhone och iPod finns att köpa i App Store och kostar just nu 22 kr.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Hämta i App Store
Dela:

Comments are closed.