Recension: Teckenstöd – Lär dig tala med händerna

Det finns de appar som nästan alla har nytta av och det finns de som man inte förstår att någon vill ha. Däremellan finns det även vissa appar som man verkligen kan förstå att vissa vill ha, även om de inte är så många och vi på iPhoneGuiden har testat en av dem.

Känner du någon med hörselskada eller har du helt enkelt intresset att lära dig teckenspråk. Då är Teckenstöd kanske något för dig. Teckenstöd är kort och gott en teckenspråksordlista med visuella instruktioner.

Teckenstöd är en otroligt enkel applikation och den använder sig av ett väldigt pedagogiskt gränssnitt. Rakt upp och ner är det bara svartvita miniatyrbilder på en tjej som har sina händer och armar i olika positioner och under varje bild står det vilket ord tecknet beskriver.  Bilderna är dock snyggt sorterade i alfabetisk ordning på kärt och troget äppelvis.

Trycker man på en bild blir den något större och en video börjar laddas. Att få se rörelser och inte bara instruktioner på en bild tycker i alla fall jag är ett stort plus! Det ska bara påpekas att videoklippen inte finns i applikationerna när du laddar ner den, utan de sparas till iPhonen först när du väljer att titta på ett klipp, så se till att var uppkopplad till Wifi eller ha ett datapaket för 3G.

Det går att ytterligare förstora upp videoklippen till helskärmsläge genom att vrida iPhonen till horisontellt läge, och du kan i detta läge även skrolla mellan de videoklipp du valt att förstora upp.

Videorna är bara några få sekunder långa, och du ser enkelt vilka videor du tittat på genom att deras miniatyrbilder blir i färg.

Än så länge ska det poängteras att utbudet på ord är kraftigt begränsat, och att prislappen enligt mig är något för hög för. Jag saknar dessutom en så enkel sak som ett ”teckenalfabet”. Men har du intresset eller behovet att lära dig lite teckenspråk tycker jag faktiskt att det kan vara en väl investerad femtiolapp, för det är vad denna videoordbok från Kondensator går på.

Teckenstöd - Kondensator

Betyg 3/5

HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.