Recension: Mina Utgifter – Håll koll på plånboken med din iPhone

Mitt bland alla ekonomi- och plånboksappar på App Store finns det en som varit svenskarnas favorit ett bra tag. I utlandet går den under namnat MyWallet+, men vi känner den som Mina Utgifter. Jag minns inte tiden innan denna applikation hamnade bland ”Top Paid” och den har lyckat hålla sig kvar där.

Ursprungligen var Mina Utgifter en applikation utvecklad för att just hålla reda på utgifter och med ett snyggt, enkelt grafiskt gränssnitt visa på vilka vardagsbehov som skaver mest i plånboken. Just detta gör den riktigt bra och jag ser snabbt att det är December då presenterna tar upp större delen av mina utgifter.

Applikationen fungerar numera även jättebra för att på samma sätt få en snygg grafik över inkomsterna och tillsammans med utgifterna har du under förutsättningen att du använder applikationen vid varje köp alltid konkreta siffror på din ekonomi. Att få en helhetsbild tycker jag däremot är svårt då man endast ser inkomster och utgifter var för sig samtidigt som applikationen saknar stöd för budgetar.

I övrigt är det barnsligt enkelt att både lägga in nya inkomster och utgifter. Det är bara att trycka på plusset uppe i hörnet och välja kategori, skriva en kommentar, summa och välja vilket datum transaktionen skall gälla och om du vill att den ska upprepas. Under fliken ”Kategorier” kan du också redigera existerande kategorier, sortera och lägga till nya.

Mina Utgifter utvecklas fortfarande aktivt och det trillar in nya uppdateringar titt som tätt. Men även om vi på Block21’s hemsida ser flera nya funktioner som det jobbas på har applikationen stora steg att ta innan den kommer ikapp samma totala funktionalitet som flera uppstickare har. Avsaknaden av budget är antagligen det mest påtagliga, men även en iPad-applikation med synkronisering är någonting jag saknar.

Utvecklarna har dock som sagt mycket på gång och jag ser fram emot kommande uppdateringar som åter igen kommer göra Mina Utgifter till en värdig motståndare till applikationer som exempelvis SilverWiz och Saver.

Positivt:

  • Svenskt språkstöd.
  • Enkel och snygg grafik över utgifter och inkomster.

Negativt:

  • Avsaknad av budget.

Betyg 3.5/5

Mina utgifter - Block21 AB

HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.