Recension: Mikael Lund – Exklusivt läderskydd

Skall det vara så skall det vara, brukar man säga. Och när det gäller skydd till iPad så kan det vara värt att följa det ordspråket. Ibland är det helt enkelt värt att kosta på sig ett fint skyddande hölje som fungerar, men som samtidigt är en fröjd för ögat. iPhoneguiden har fått privilegiet och som av uppdrag från iPhonebutiken att testa kvalitativa läderskydd till iEnheterna från Mikael Lund. I denna recension presenteras hans sortimentet av läderskydd till iPad och iPhone.

 

 

 

__________________________________________________________________

Mikael Lund

För att på bästa sätt berätta för Dig som läsare vad det hela handlar om tänkte undertecknad skribent dela med sig av produktbeskrivningen av detta läderskyddsmärke från iPhonebutiken. Detta för att inte skribenten själv skall försöka toppa den introduktionen, för att bara misslyckas i försöket. Läs produktbeskrivningen, konceptet och om mannen bakom det hela här nedan:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

”Alla produkter är omsorgsfullt designade och handgjorda i Sverige av Mikael Lund, skolad sadelmakare från  Nordens enda sadelmakeriskola, belägen i Tärnsjö.

I Mikaels hantverk används enbart de bästa råvarorna från Sverige och Skandinavien. Det skandinaviska lädret  anses vara bland de bästa i världen och ger Mikael möjlighet att skapa de finaste hantverken.

Han använder enbart ekologiskt läder, som till skillnad från det kromgarvade lädret, ger ett vackert mönster, en  naturlig känsla och minskar risken för allergier.

Till ekologiskt läder används vegetabiliska garvämnen från bland annat Mimosaträdet. Blandningen av garvämnen sker enligt recept som utarbetats under otaliga experiment av skickliga garvare. Varje lädersort har  sin speciella blandning.”

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nu är det ganska lätt att få sig en inblick i vad det hela handlar om; alltså högkvalitativa läderskydd som genomsyras av proffesionellt hantverk och exklusivitet. iPhoneguiden har som sagt tack vare iPhonebutiken fått privilegiet att testa Mikael Lunds hela sortiment av läderskydd till iEnheterna.

Samtliga är skydd som passar äldre och även nuvarande generationer av iPad och iPhone. Detta är ett stort plus då det öppnar upp möjligheter att återanvända skyddet vid en möjlig uppgradering till kommande generationer av iPhone och iPad. Något man inte alltid kan göra med andra skydd. Alltså; pluspoäng!

Med denna fördel kan också kostnaden för dessa läderskydd ses mellan fingrarna. Men priser tar vi itu med då skydd för skydd tas upp i sin ordning i denna recension. Dessutom finns länkar på varje produkt så att man direkt kan hoppa till iPhonebutiken och kolla upp det man är intresserad över.

Det fina är att Mikael Lund kombinerat gammalt hantverk med den allra senaste teknologin genom att använda sina läderskydd till iEnheterna. Detta ger inte bara en spännande mix av två världar där teknologi med borstat aluminium möter handgjord och formad ekologisk läder, utan det är även en estetiskt tilltalande lösning där läder möter glas och som resulterar i en spännande exklusivitet. Men för att inte fördröja er från det riktigt intressanta, finns recensionerna på varje läderskydd i sortimentet nedan.

_______________________________________________________________________________________

Softcase for iPad

Det första skyddet i den ordning som vi skapat i denna recension är ”fickan” för iPad; Softcase for iPad. Denna är, som allt annat i denna recension, av mycket hög kvalitet med en väldigt fin insida, med avseende på materialvalet, som rengör och avlägsnar de allra grövsta fettfläckarna. Men för en riktig och total rengöring får du vända dig till den där mikrofiberduken som du som iPad-ägare alltid har med dig.

Ett av fördelarna med just detta skydd är att när man inte använder det för att skydda sin iPad så kan man vika ihop det till ett mindre format och lägga det i fickan om så krävs. Det tar minimalt med utrymme och är väldigt smidigt när man är ute och rör sig. Dock uppkommer första nackdelen när du sedan skall placera din iPad i det skyddande lädret. Softcase for iPad är ett mjukt och flexibelt läderskydd, vilket i många situationer är bra egenskaper, men när man har som mål att trycka in iPaden så blir det lite svårt. Jämför det med att trycka in ett papper i ett brev som nästan är för litet, man måste meka lite och trycka in pappret precis rätt. Då det hela är mjukt så uppkommer självklart lite strul att få in allt. Men detta är också något som blir bättre efter en viss användning då läderskyddet antar, till viss del, formen av din iPad. Alltså blir det med tiden lättare att placera sin iPad i det fina läderskyddet.

Annars kan man tillägga att Softcase for iPad mest är ett skydd för de som är rädda för repor och dylika skador på sin iPad. Ett optimalt skydd för stötar och fall från X antal meter är detta inte, för det ändamålet finns andra skydd.

Se bilder nedan för en bättre uppfattning om hur Softcase for iPad ser ut. Notera hantverket!

Softcase for iPad kostar 539 kronor. En liten kostnad för exklusivitet, äkta skandinaviskt läder och stilfull kvalitet.

Länk till Softcase for iPad i iPhonebutiken finns här.

_______________________________________________________________________________________

Softcase for iPhone

Men om vi nu i stället fortsätter; Softcase for iPhone är likt Softcase for iPad på det sättet att de båda fungerar som en ”ficka” för din iEnhet. Fast denna i storleken mindre och då för iPhone. Samma fördelar och nackdelar uppkommer även här. iPhone trycks inte in alltför lätt in i fickan då det är mjukt och flexibelt läder det handlar om. Inte som vanliga skydd där en viss struktur och ”hårdhet” återfinns, utan snarare mer som ett tyg där iPhone måste placeras rätt, dras in, tryckas in och sist klämmas in. Men som sagt blir det även för denna ”ficka” lite lättare med indragningen efter en viss användning och tid.

Se bilder nedan för en närmare titt.

Softcase for iPhone kostar 299 kronor.

Länk till Softcase for iPhone i iPhonebutiken finns här.

_______________________________________________________________________________________

Showcase for iPad

Nu kommer vi till ett skydd som måste vara det mest funktionella och praktiska i denna recension; Showcase for iPad. Detta skydd har likheter till Apple iPad Case för första generationen iPad, alltså ett skydd som kan fixas och ställas så att iPad placeras lämpligt för skrivande, filmtittande eller dylikt. Dessutom erbjuder det förstklassigt läder som skydd mot väder, stötar och annat skadligt för din iPad. Här hittar man lite tjockare läder och material samt en ”hårdare konstruktion”. Showcase for iPad är mer lämpat för den som möjligtvis reser mycket och vill ha riktig bra skydd för sin iPad, vare sig det är första eller andra generation (undertecknad skribent tror starkt på att det även kommer passa iPad 3), men som samtidigt är praktiskt för arbete och nöje.

En nackdel med Showcase for iPad är att när iPaden placeras och ”säkras” i den lilla läderfliken, kan man inte trycka eller komma åt Mute/lås roterings-knappen eller volymknapparna. Dessutom kan man nästan inte komma åt av/på –knappen. Det är ju egentligen inte svårt att ta ut iPaden ur den lilla läderfliken för att till exempelvis höja volymen, men det kan vara en klumpig egenskap för många.

Showcase for iPad kostar 1 169 kronor.

Länk till Showcase for iPad i iPhonebutiken finns här.

_______________________________________________________________________________________

Traveler for iPad

Traveler for iPad är ett läderskydd för den som älskar designen på sin iPad och vill helst ha den ”naken” vid användning. Men som samtidigt vill att iPaden har det skydd den behöver när man inte använder den, då den till exempelvis ligger i väskan med andra, vassa, prylar. Traveler for iPad är ett skydd med en magnet som omsluter din iPad i en ”ficka” av lite grövre läder och som uppfyller just de nyss nämnda behoven. Det är inte svårt att gissa vilken målgrupp detta läderskydd riktar sig åt, det är bara att läsa produkt-namnet så får man sig en uppfattning.

Detta skydd har styvhet och struktur till skillnad från ”fickan” Softcase for iPad/iPhone. Och i en styv konstruktion är det mycket lättare att stoppa in sin iEnhet. Dessutom finns det en flik man omsluter iPaden med och som stängs igen och hålls stängd med hjälp av en magnet. Precis som de andra skydden fylls kanterna med läder, så även om man slår emot sin iPad någonstans med en kant dämpas stötarna väl. Kortfattat var detta allt om Traveler for iPad, som är just för ”Travelern ” som gillar sin iPad så mycket att andra skydd är för inkränkande till iPad-designen och den naturliga ergonomin som Apple så omsorgsfullt skapat.

Traveler for iPad kostar 1299 kronor.

Länk för Traveler for iPad i iPhonebutiken finns här.

_______________________________________________________________________________________

Cafe for iPad

Det sista skyddet i vår ordning är Cafe for iPad. Ett läderskydd som erbjuder relativt omfattande skydd för din iPad på både bak- och till viss del framsida, men som samtidigt inte inkräktar åtkomst till skärmen, någonsin. Detta kommer dock med självklara nackdelar när det gäller skydd av skärm i väska eller likande. Dock är en fördel att det bland annat är ett väldigt tunt skydd, så man känner iPadens naturliga form. Detta samtidigt som man får ett tillägg av läder på den ständigt återkommande svarta ramen som återfinns runt skärmen på varje iPad. Läderramen agerar som en kontrast mot den vanligtvis påslagna skärmen och detta är ett av många sätt Mikael Lund kombinerat känslan och mixen gammalt hantverk med modern teknologi.

För att använda Cafe for iPad så låter du din iPad glida in i en ficka för att sedan omslutas med en flik som säkras med ett kardborreband.

Utskärning för The Home Button finns och även för de andra ingångarna, högtalarna samt andra knapparna på din iPad. Dock är det lite svårt att hantera volym samt Mute/lås-rotation-knappen. Även på/av knappen kräver viss ansträngning att hanteras. Men med tiden förväntas lädret bearbetas av användning och på så sätt sätta sig bättre runt iPaden. Då kommer man sedan självklart åt lättare.

Detta skydd rekommenderas för den som älskar enkelheten med iPad och som alltid vill kunna sätta på den utan att behöva ta den ur någon ”ficka”, eller öppna någon flik. Det enda som krävs är att trycka på ”hemknappen” och man är redo för att använda sin iPad. Dock kommer det som sagt med en nackdel, skärmen skyddas inte alltid om man nu skulle bära med sig sin iPad i väska eller liknande.  Men för de som köper ett sådant här skydd kanske detta inte är ett direkt problem. Utan då väger fördelarna mer än nackdelarna. Det är som så ofta främst upp till användaren.

Cafe for iPad kostar 1079 kronor.

Länk till Cafe for iPad i iPhonebutiken finns här.

_______________________________________________________________________________________

Några sista ord som kan vara värda att nämna är hur så pass underbart det är i denna massproducerande värld att fortfarande ha något unikt och exklusivt. För inte ens din iEnhet är unik, i alla fall inte med avseende på hårdvaran, så att ha ett Mikael Lund -skydd gör att man är helt unik med sitt eget handgjorde läderhölje som har de olikheter som inget annat likadant läderhölje har. Att verkligen ta sig en tid och lukta på läderdoften samt inspektera hantverket är något man inte ofta får göra. Undertecknad skribent ursäktar sig för den eventuella upphöjda nörd-faktorn.

Du som nu är intresserad vet säkert vid det här laget att samtliga av dessa skydd håller väldigt hög kvalitet och att vi på iPhoneguiden var mycket nöjda och imponerade av dessa produkter. Det är bara upp till dig som användare att välja ett skydd som fyller dina behov bäst, sedan kan du inte bli besviken. Dessa läderskydd lär hålla i många år och under många uppgraderingar av iEnheterna.

Som tidigare nämnt kan samtliga läderskydden av märket Mikael Lund köpas via iPhonebutiken. Ta er gärna en titt där och se vilka olika färger av läder du kan välja till just ditt läderskydd. Där kan även fler närbilder på skydden ses.

 

 

 

Leon

Leon

Skribent

Dela:

Comments are closed.