Betyg+, iphone, betyg, snittbetyg

Recension: Betyg+ – Allt handlar om att räkna ut snittbetyget

Det är nu examen- och studenttider. Klass efter klass springer ut till dunkande musik och förhoppningsvis värmande vårsol. Studenten innebär dock inte bara glädje utan även mycket ångest – Räcker betygen för att komma in på universitetet jag vill läsa? Ett exakt svar går inte att få förrän i slutet av sommaren, men det kan underlätta mycket om man vet vilket snittbetyg man fått. Betyg+ är appen som kan hjälpa till med just det.

Betyg+ kan lagra betyg och snittbetyg för flera personer, var och en med egna betygsstandarder: IG-MVG, 1-5 eller A-F. När man skapat en profil är det bara att börja skriva in kurser. De flesta nationella kurser finns redan i en databas så du behöver oftast inte skriva hela namnet innan förslag på kursnamn listas åt dig. Sedan är det bara att välja hur många poäng kursen är på och vilket betyg du fick.

För att spara tid med att skriva in kurser har appen stöd för de vanligaste nationella linjerna och dess obligatoriska kurser, både kärnämneskurser och karaktärsämneskurser samt hur många poäng kurserna omfattar. Betyg+ har också funktionen att exportera sina betyg som en PDF.

Appen saknar ett par funktioner som skulle vara hjälpsamma. Exempelvis hade jag önskat en så enkel sak som att appen automatiskt väljer antalet poäng på kurser man valt ur dess databas. Jag hade också önskat någon möjlighet att välja ut kurser man valt som så kallat utökat program så man hade kunnat få ett korrekt snittbetyg utan att behöva utelämna relevanta kurser. Betyg+ hade varit betydligt mer användbar om man också kunnat välja vilken universitetsutbildning man vill läsa och appen automatiskt också hade räknat eventuella meritpoäng.

betyg+, iphone, betyg, snittbetyg

Hur snygg appens PDF-funktion än är så är den inte på något sätt relevant för att vare sig söka utbildningar eller jobb då universitet och tekniska högskolor använder sig av studera.nu:s databas och både de flesta yrkeshögskolor och arbetsplatser vill ha ett betyg utskrivet från skolan med både namn och personnummer, och inte ett papper där man kan skriva vilka betyg man vill.

Betyg+ finns endast i en iPhone-version som kostar 15 kronor. Ett, enligt mig, alldeles för dyrt pris att betala för att endast räkna ut sitt snittbetyg vilket nästan går fortare med en miniräknare, alternativt att kolla på studera.nu så snart betygen är satta. Betyg+ är dock riktigt snygg och orkar du inte räkna ut ditt snitt för hand eller vänta på att betyget sparas till studera.nu kan det vara värt en halv kopp kaffe.

Betyg 2/5

Betyg+ - Stilltap

Taggar:
HS

HS

Skribent

Dela: