Re-Volt – nu till iPhone och iPad

De fantastiska Racingspelet Re-Volt, från 1999 är tillbaka, men den här gången anpassat för iPhone och iPad med Retina-grafik. Frågan är om det är lika kul på en iPryl idag som det var år 1999 på en PC, eller vilken enhet man använde.

När man startar upp Re-Volt Classic känner man igen sig direkt, de gamla menyerna är kvar och den klassiska musiken som påminner om vilket spel det handlar om. Men har man inte spelat Re-Volt tidigare, kan man tyvärr få en mindre chock över hur tråkiga menyerna egentligen är.

Re-Volt Classic innehåller 14 olika banor, 42 bilar med sina egna egenskaper och fem olika spellägen.

Det jag oroade mig mest över var kontrollerna, de flesta bilspelen för iOS faller på dåliga kontroller, men utvecklarna har lyckats bra med Re-Volt Classic. Det finns tre olika att välja mellan, den förinställda, Touch Controls, där spelet gasar av sig själv och du styr genom att trycka på höger eller vänster sida av skärmen. Den andra, som jag tycker fungerar bäst, är de virtuella knapparna, där du har styrkontroller till vänster om skärmen samt gas och broms till höger. Till sist har vi virtuella joystickar, tyvärr är dessa långt ifrån användbara.

Min slutsats är att Re-Volt Classic fortfarande håller måttet.  Även om grafiken inte är den bästa, är det fortfarande ett bra spel och det väcker en del gamla minnen.

Re-Volt Classic kostar 49 kr och är en universalapp för iPhone och iPad.

Betyg 4/5

Re-Volt Classic - Big Bit Ltd

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.