Håll dig fokuserad på dina uppgifter för dagen med Begin

Begin – Your daily to-do list från Applause Code LLC är en enkel ”att göra”-app som fokuserar på två saker, idag och i morgon.

Det där med produktivitetsappar är en djungel. Det finns mängder av appar i den kategorin i App Store, både enkla och mer avancerade appar med fler funktioner. Begin som jag har testat tillhör det enklare slaget och ibland kan det vara till det bättre.

När man öppnar Begin möts man av en väldesignad app som passar väl in i iOS 7. Första sidan består av ”min lista” (My List), som är uppdelad i ”idag” (Today) och i ”imorgon” (Tomorrow). Listan manövreras som i många andra liknande appar idag av sveprörelser. Genom att dra med ett finger nedåt på skärmen kan man enkelt lägga till nya uppgifter, klarmarkera genom att svepa åt höger på en uppgift, radera klarmarkerade uppgifter med att svep åt vänster och flytta till i morgon genom att svepa åt vänster på icke klarmarkerade uppgifter. Sveper man med ett finger från nederkant av skärmen och uppåt kommer man åt ej klarmarkerade uppgifter från tidigare dagar och kan enkelt flytta dem till idag.

begin 1

Uppe i vänster hörn på startskärmen hittar man inställningsfliken. Där finns möjlighet att ändra tema mellan ljust och mörkt. Det går även att köpa till fler teman om man inte är nöjd med de som finns. Möjlighet finns att ställa in automatisk inställning av natt-tema och en daglig påminnelse för ej klarmarkerade uppgifter. Observera att det inte går att ställa in påminnelse för enskild uppgift. Uppe i höger hörn av skärmen finns en dela-knapp där man kan dela sin lista via mail, meddelande, Twitter och Facebook.

begin 2

Jag tycker överlag att Begin är en väldesignad app som passar bra in i iOS 7 och är trevlig att använda. Dess enkelhet och just fokus på idag och imorgon som jag själv tappar bort i appar med fler funktioner gillar jag starkt. Är det något jag har att önska så är det en universell version av appen då den nuvarande versionen ej är anpassad för iPad och då skulle jag även vilja se möjligheten att synka mellan flera iOS-enheter t.ex. via iCloud.

Begin är kompatibel med iPhone, iPad och iPod touch. Kräver iOS 7.0 eller senare.

Finns att ladda ner i App Store och är i skrivande stund gratis.

Jesper Svensson

Jesper Svensson

Skribent

Hämta i App Store
Dela: