Recension: Songpop-utmana dina vänner i musikkunskap

Under kort tid har vi kunnat ta del av ett stort antal spel där man kan utmana sina vänner. Wordfeud, Rumble som numer heter Ruzzle och frågefeud för att nämna några. Nu finns spelet Songpop som ger dig chansen att utmana dina vänner i musik.

Att komma igång med spelet är enkelt. Skapa bara ett användarnamn och registrera detta så är du igång. För att hitta en motståndare, logga in på Facebook eller sök på det nickname din vän har registrerat. När man börjar en utmaning så får man välja mellan olika kategorier. Det kan vara Love songs, rock classics eller alternativmusik från 90-talet. Vill man vara taktisk så väljer man givetvis den kategori man känner att man behärskar bäst och då gäller det att motståndaren inte är lika duktig på samma kategori.

Under spelets gång samlar man på sig mynt och för dessa kan man köpa nya kategorier, bland annat filmmusik samt disco. Dessutom kan man låsa upp fler låtar, vilket kan vara välbehövligt då det finns risk att man får samma låtar om och om igen. Vill man inte gå den långa vägen och samla mynt kan man uppgradera spelet snabbare genom att köpa låtar och nya kategorier för riktiga pengar.

Songpop är ett kul och bra spel om man vill fördriva tiden. Känns också bra att det handlar om musik nu när vi den senaste tiden blivit överrösta med ordlekar. Det negativa är kanske att om man vill utmana familjen hemma bör man sitta i olika rum eller med hörlurar eftersom man annars hör vilka låtar som spelas upp.

Songpop finns till både iPod touch, iPhone och iPad och finns att ladda ner i Appstore, både som gratisapp och som betalapp. Känner man att man kan leva med lite reklam väljer man den fria. Vill man slippa reklamen kostar detta 15 kr oavsett vilken iEnhet man väljer.

Ipod touch och iPhone:
SongPop Free - FreshPlanet Inc.Gratis
SongPop - FreshPlanet Inc.15 kronor

iPad:
SongPop Free - FreshPlanet Inc.Gratis
SongPop - FreshPlanet Inc.15 kronor

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:

Comments are closed.