Recension: Paper by FiftyThree


Paper är ett digitalt anteckningsblock anpassad för amatörer och proffs, där jag kan dela med mig utav mina konstverk snabbt och smidigt via Facebook, Twitter eller Tumblr.

 

Sketch, Skiss

Paper är en sketch-applikation för alla åldrar. Det medföljer inte många valmöjligheter, men det gör den bara mer användarvänlig. Den har en elegant design, och med tredje generationens iPad, blir upplevelsen helt magisk.

Applikationen fulländar mina behov utav att rita, utan att behöva överrumpla mig med massor utav onödiga valmöjligheter. Jag använder Paper oavsett vart jag är. Får jag idétorka sätter jag igång applikationen och börjar skissa på saker jag ser och tänker på, detta sätter igång kreativiteten. Paper gör det den ska, smidigt och enkelt.

Med ett par enkla knapptryck kan jag även dela med mig utav mina egna konstverk på Tumblr, Facebook eller Twitter.Paper har trots allt negativa sidor. Efter att jag laddade ner applikationen gratis, måste jag betala om jag vill ha fler penslar och pennor än vad som erbjuds. Jag kan inte heller zooma in för ett mer noggrant skissande, och det finns endast nio olika färger att välja
bland. Utvecklarna FiftyThree erbjuder dock pennor och penslar för 15 kronor styck eller ett paketpris på 55 kronor för alla verktyg.

Blir det mot förmodan fel under skissandet så löser det sig med den inbyggda touch gesten.

För att ångra eventuella fel jag har gjort så har Paper en effektiv lösning, genom att jag lätt placerar mina två fingrar på skärmen och sedan vrider dessa motsols. På så sätt tar jag bort mina senaste drag med penseln eller pennan.

För att byta sida sveper jag med fingret åt sidan, och för att komma tillbaka till skissblocket nyper jag ihop med två fingrar mitt på skärmen. För att slutligen få fram verktygslådan och färgpaletten sveper jag underifrån, uppåt.

Trots sina små brister, är Paper ett måste för alla med en iPad. Detta är just nu min absoluta favoritapplikation, som används flitigt vart jag än är.

Positivt:

  • Enkelt och elegant
  • Lätt att dela med sig utav sina konstverk

Negativt:

  • Fler pennor och penslar kostar extra
  • Kan ej zooma in när man skissar

Betyg 4/5

Paper by FiftyThree - FiftyThree, Inc.

agronberg

agronberg

Skribent

Dela: