Recension: Moneywiz – hjälper dig ha koll på din ekonomi

Det må finnas en hel del program i App Store som riktar sig mot de som vill ha koll på sin ekonomi. Vissa funkar bra, andra är bara riktigt dåliga. Ekonomiappen Moneywiz hör till dem bättre programmen och har förutom att nyligen nått version 1.3.2 även stöd för svenska.


Moneywiz iPad Ekonomi
För att komma igång med Moneywiz så behöver man bara göra några enkla inställningar som namn på konto och vilken typ av konto det är t ex sparkonto, lönekonto med mera. När detta är klart är det bara att börja skapa sin budgetplanering. Programmet innehåller mängder med funktioner. Du kan välja mellan att ordna överföringar mellan konton, se statistik på inkomster och utgifter, omvandla dina saldon mellan olika valutor. Vill du ha separata konton? Inga problem. Lägg till så många konton du kan tänkas behöva. Exempel på detta kan vara semesterkonto, lånekonto eller bara ett vanligt sparkonto.

Vill man lägga upp en budget så är Moneywiz skräddarsytt för detta. Lägg en budget för varje utgift, eller om man så vill, lägga upp en budget som har olika utgifter. Ett exempel kan vara en lånebudget. Har man flera lån kan man ha en sån budget men i sin utgiftshanterare lägger man till vilka lånegivare man ska betala till och hur stort belopp det rör sig om. Har du fasta betalningssummor och dagar kan detta givetvis tas med i din budget.
Dessa betalningsdagar kan även bevakas av Moneywiz, som ”larmar” den dag det är dags att betala så att man inte missar något.Det är bara du själv som sätter gränserna för hur din budget ska se ut. Har man flera lönekonton kan man göra en budget för hur mycket från varje konto som ska fördelas ut på exempelvis utgifter. Du kan dessutom välja om din budget ska gälla en specifik tidsperiod eller om den ska gälla i dagar, veckor eller månader.


Har du fasta utgifter varje månad så finns det en mall för detta också där allt från lån till hushåll (till och med iTunes) finns med. Kort sagt, detta ekonomiprogram har det mesta som behövs för att ha full koll på sin ekonomi. För dig som vill ha full koll på när och var pengar ska betalas eller flyttas finns en schemaplanerare där du kan lägga in de dagar räkningar ska betalas eller när lönen kommer.
Apple Ekonomi iPad
För den som älskar rapporter och statistik i alla dess former så är Moneywiz ett bra val. Här kan du föra statistik på vilka betalningsmottagare som du betalar mest respektive minst till, jämföra budgetar, se kurvor på kontosaldot, ordna prognoser och mycket mera. Kort sagt så har du en nästan fullskalig bank på din iEnhet.
Du kan också synkronisera Moneywiz mellan olika iEnheter för att ha ännu mer koll på din ekonomi. Utvecklaren jobbar även på en applikation till Mac OS X som givetvis även den kommer att stödja synkronisering.

Plus:
+ Stödjer svensk valuta
+ Möjlighet att kunna synkronisera med andra iEnheter
+ Lägga upp en fullständig ekonomisk övesikt
+ Priset är relativt lågt för ett så stort program

Minus:
– Kan vara lite svårt att komma igång
– Onödigt mycket innehåll om man bara vill ha en enkel översikt av sin ekonomi
Moneywiz går att köpa i Appstore och kostar 38 kronor.

MoneyWiz - Privatekonomi - SilverWiziPhone

MoneyWiz - Privatekonomi för iPad - SilverWiziPad

admin

admin

Skribent

Dela: