Recension: Mike V: Skateboard Party HD

Nu är snö och grus borta från gatorna och både gamla och unga tar fram sina brädor. Vill du ha något att göra en regnig och blåsig eftermiddag, så tar utvecklarna RatRod Studio med dig in i skate-spelens värld och där väntar Mike V: Skateboard Party HD, som tydligt är influerat av Tony Hawk spelen.

Mike V: Skateboard Party HD är en välgjord app till din iPad, iPhone och iPod Touch som levererar en hög kvalitativ skating upplevelse. I Mike V får man välja att spela mellan karriärläge, free skate eller multiplayer.

Jag märker att utvecklarna RatRod Studio influerats av Tony Hawk serien vilket jag anser vara bra, då det är ett vinnande koncept.
Applikationen är även utrustad med GameCenter för oss tävlingsinriktade som strävar efter att bli bäst.

Det finns många valmöjligheter till din karaktär i spelet. Välj upp till åtta karaktärer och skräddarsy hur du vill att den ska se ut. Du kan sedan välja olika brädor, hjul och truckar. Du kan även uppgradera din karaktär genom att öka nivåer på en attribut för att kunna åka snabbare, hoppa högre eller göra bättre tricks. För att kunna få tillgång till det krävs det att man får xp genom att klara av banor och achievements, och sedan använda sig av sin förtjänta xp för att köpa nivåer till den attribut man vill öka. Bilden ovan visar dig uppdrag, eller achievements, som krävs för att du ska kunna komma vidare i spelet.

Det jag anser vara negativt är att man behöver betala ytterligare för att få använda spelet fullt ut, då alla banor inte ingår i grundpriset. Jag hade även sett att det var lite bättre grafik eftersom det utges att ha stöd för retinaskärm, det känns lite för mycket som Playstation 1.


Spelet är en universalapplikation men jag rekommenderar att använda sig utav en iPad då man verkligen kan behöva en lite större skärm för att förbättra spelkänslan. Själva spelet kostar 15 kronor och jag tycker det är värt det, men det är tyvärr synd att utvecklarna ska ta mer betalt för fler banor i efterhand. På grund av att man behöver betala för att få spela alla banor och att grafiken inte var så bra som jag hade förväntat mig, så ger jag applikationen 4 av 5 i betyg.

Positivt:

  • Känns verklighetstroget
  • Utrustad med GameCenter
  • Bra musik i spelet

Negativt:

  • Måste betala för flera banor
  • Grafiken var inte så bra som jag trodde

Mike V: Skateboard Party HD - Ratrod Studio Inc.

Betyg 4/5

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: