Recension: Apple Composite AV cable

Har man Apple-TV hemma så kan man via sin sin iEnhet se filmer, youtubeklipp samt dela musik trådlöst till sin tv. Är man inte sugen på att betala närmre tusenlappen för den lilla svarta lådan är tillbehöret Apple Composite AV Cable en lösning. Via denna kan du koppla upp iEnheten mot en TV och antingen lyssna på musik eller se filmklipp från Youtube.

Testet är gjort på en iPhone 4 och ganska snabbt insåg jag att AV-kabeln hade ganska stora begränsningar. De klipp man kan titta på via kabeln är klipp från Youtube och har man planer på att använda sig av exempelvis SVT eller TV4 play så blir man besviken. Man får enbart ljudet men ingen bild. Utförde också testet att försöka spela upp vanliga filmer från iEnheten till TV:n med hjälp av appen AVplayer men resultatet även här blev enbart ljud och ingen bild.

En annan besvikelse är att man inte kan använda kabeln för mirroring, vilket var den största förhoppningen jag hade. Nu går detta att ordna, men det kräver att man jailbreakat sin iEnhet. Jag har testat givetvis.;) Tweaket heter Display Out och finns i Cydia för c:a 20 kronor. Vill du kunna nytja mirroring på din iPhone 4 eller första generationens iPad så rekommenderar jag detta tweak starkt.

Sammanfattningsvis så är detta en kabel som lovar mer än den håller enligt författaren av denna text. Fördelen är som sagt att man får en kabel som kan ladda iEnheten samtidigt som man kollar filmklipp på youtube eller bara lyssnar på musik. Ska man bara lyssna på musik är det kanske bättre att koppla den till en stereo.

Priset för denna kabel ligger mellan 350 och 700 kronor beroende på vilken butik man väljer att gå till. Kabel jag testade kommer från iPhonebutiken och vill man läsa mer om den kan man göra det här.

Fördelar:

+Enkel att koppla in och använda.

+Kan användas både på vanlig TV samt dataskärmar.

+Medföljande laddare gör att man kan ladda sin iEnhet under tiden man kollar på filmklipp eller lyssnar på musik.

Nackdelar:

-Klarar inte mirror-screening.

-Kan inte spela upp klipp från playappar, som exempelvis SVT play och TV4 play. Man får endast ljudet men inte bilden.

-Kan inte spela upp importerade filmer via hämtade appar, som exempelvis AVplayer. Man få samma resultat som vid uppspelning av SVT play.

Det står nämnt i instruktionsboken att man endast kan ta upp ljudfiler om inte iEnheten stödjer videofunktionen, men nog borde en iPhone 4 klara detta.

Som sista ord vill jag tacka iPhonebutiken för att dom ställde upp och lät mig testa deras produkt.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:

Comments are closed.