Readly – Som Spotify fast för tidningar

I dag släpptes Readly, en ny svensk tjänst som kan jämföras med Spotify, men istället för musik erbjuder Readly tidningar. För 99 kr per månad får du tillgång till ett gäng olika svenska tidskrifter, exempelvis M3, PC För Alla, Digitalfoto och Macworld, som kan laddas ned och läsas offline på iPad.

Jag har testat Readly under dagen och jag är positivt överraskad. Det fungerar otroligt smidigt, det är enkelt att komma igång och appen fungerar otroligt bra med det enkla användargränssnittet. Första gången Readly startas bes du logga in, antingen med Facebook eller ett Readly-konto som du kan registrera kostnadsfritt på Readly.com. Därefter kan du hugga tag i någon av tidningarna och börja läsa.

readly-ipad-1

På startsidan i Readly listas alla tillgängliga tidskrifter, de kan sorteras efter senaste, titel och nyligen läst. Genom att trycka på miniatyren öppnas en ny sida i appen med alla tillgängliga utgåvor från tidskriften. För att börja läsa trycker du på någon av utgåvorna och efter några sekunder har tidningen laddats hem.

readly-ipad-2

I läsläget visas en sida i taget och bläddras lika snyggt som i iBooks med ett svep åt höger eller vänster. Varje sidan kan även bokmärkas med en egen beskrivning.

readly-ipad-3

Readly har även stöd för delning via Twitter, Facebook, LinkedIn, SMS eller e-post, här har de dock tänkt till lite extra. När man delar i Readly skapas en länk med en förhandstitt av den sida du läste, som andra sedan kan läsa med sitt Readly-konto. Förhandsvisningen är tillgänglig i ett dygn.

Favoritmarkerade tidsskrifter hamnar under en egen flik så du kommer åt dessa snabbt och enkelt. Readly kan dessutom skicka påminnelser när en ny utgåva släpps.

Readly hämtas kostnadsfritt från App Store, men för att gå tillgång till alla tidskrifterna krävs ett abonnemang som kostar 99 kr per månad. Du kan dock prova på tjänsten kostnadsfritt. Ett Prova-på-konto ger fri tillgång till en utgåva av varje tidningstitel.

Readly - Alla tidningar, ett abonnemang! - Readly International AB

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.