iPhoneGuiden.se

Något som alltid kommer att kosta är SMS. Men det finns ett sätt att komma runt det om du och dina kompisar använder iPhone.

612602_4Lösning heter Ping! och i korta drag så är Ping! ett program som är ute efter att ersätta det inbyggda SMS-programmet. Du laddar ner det från App Store för otroliga noll kronor och när du startar upp det för första gången så ombeds du att mata in ett användarnamn. Det här är namnet som du ger ut till dina vänner så att dom kan lägga till dig på sin kontaktlista. När detta är klart så kastas du direkt in i programmet och du kan skriva ditt första meddelande genom att trycka på den gröna ikonen högst upp i högra hörnet.

Där skriver du ditt meddelande och vem du vill skicka det till. Personen sparas sedan i en konversations lista som dyker upp när du startar appen. När du sedan får ett meddelande så plingar telefonen till oavsett om du är inne i Spotify eller webbläsaren och det är tack vare Push Notifications som Ping! har byggt in.

Jag har själv använt Ping! några gånger med kompisar och varje gång har det fungerat underbart förrutom då den får för sig att göra dubbletter av meddelandena. En barnsjukdom som förhoppningsvis fixas i en uppdatering.

Ladda ned på App Store: Ping!

ping-app612602_3