Operatörerna ovetande om iMessage

Apple chockade publiken inklusive operatörerna igår när dom presenterade sin nya tjänst iMessage. Enligt John Gruber på Daring Fireball var operatörerna helt ovetande om iMessage och frågan är hur glada dom olika huvudkontoren är idag.

”(A well-informed little birdie tells me that Apple’s phone carrier partners around the world found out about iMessages when we did: during today’s keynote.)”

iMessage ska göra kommunikationen mellan iEnheter betydligt enklare. För iPhone kommer iMessage integreras i meddelande-applikationen och för iPod- respektive iPad kommer den finnas som en egen ikon. Det gör i sin enkelhet att alla iEnheter mer eller mindre kommer att kunna skicka SMS, och varför är inte det här roligt för operatörerna? Jo därför att det kommer att gå på nätverket.

Direkt det finns tillgång till ett WiFi och mottagaren har en iEnhet kommer iMessage att bli aktivt. Vi vet också vid det här laget att jailbreak kan lura telefonen och det kommer göra det möjligt att använda iMessage fullständigt. Med andra ord är vi återigen inne på en punkt där man inte behöver kommunicera över operatörernas nät. Bra eller dåligt? Avgör själva.

[Via]
Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.