iPhoneGuiden.se

Apple valde att godkänna konkurrenten Opera Mini Web Browser och den finns nu tillgänglig för nedladdning på App Store.

Sent igår gick Opera ut med att deras iPhone-applikation blev godkänd av Apple och nu finns den ute på App Store för nedladdning till iPhone, iPad och iPod Touch. Något som många tvekade på eftersom det är en direkt konkurrent till Apples Safari som kommer med iPhone OS.

Det unika med Opera Mini för iPhone OS är snabbheten och att den är mycket smidigare jämfört med Safari som kommer med iPhone. Sidorna går snabbare att ladda och ett annat gränssnitt med ”flikar” gör det mycket enklare och roligare att surfa runt på Internet.

Några av funktionerna i Opera Mini:
-Speed Dial gets you to your favorite Web sites with a single tap.
-An address field with auto-completion means you type less.
-Tabs allow for multitasking with several Web pages.
-Bookmarks can be easily managed and accessed.

Opera Mini Web Browser är gratis till iPhone OS och kan laddas ned på App Store/iTunes här.

App Store-länk: Opera Mini Web Browser

Uppdaterat (tis 13 april, 15:48):

Opera Mini är verkligen en mycket snabb webbläsare för iPhone och iPod Touch, den laddar definitivt sidorna mycket snabbare än Safari. Det känns värt att surfa på iPhonen med Opera Mini, och det är något jag har saknat i Safari. Så långt får den mig att gilla Opera Mini, men det finns några punkter som gör mig besviken.

Det första jag lade märke till i webbläsaren är att var och varannan sida ser ut på sitt lilla egna sätt i Opera. Det verkar som att den inte kan hantera CSS på rätt sätt. En del sidor får en helt annat bredd på sidorna och det leder till att vissa delar av sidan hamnar på fel plats och ser inte alls ut som kodaren tänkt.

Sidor som inte är anpassade för iPhone ser heller inte alls bra så länge man inte zoomar. Det kan ha och göra med appen för att ladda sidorna snabbre, men jag vill gärna kunna se vad det står och inte behöva zooma vid varje rubrik. Se jämförelsen nedan mellan Safari och Opera Mini (Klicka på bilden för större).

Dock gillar jag ”flikarna” i Opera Mini skarpt. Dessa gör det mycket enklare och roligare att besöka flera sidor samtidigt. Genom att klicka på ikonen i menyn längst ned på skärmen kan man bläddra bland öppnade sidor eller öppna en ny flik.