Virtuell assistent

Olika sätt att optimisera sin verksamhet och få den att växa – bara genom sin mobil

Om du är en egen företagare så har du med största sannolikhet en hel del saker som snurrar i huvudet. Fakturor ska skrivas, kunder ska kontaktas, saker ska kontrolleras och mycket mer. Samtidigt så ska man också ha tid för sig själv samt att man behöver få sin verksamhet att växa.  

Detta finns det en lång rad olika strategier för. Dessa varierar i både svårighet och i hur lång tid det tar att genomföra, men om du känner att du vill ha några grundläggande tips på hur du kan utveckla både dig själv som företag och din egen verksamhet så har vi delat med oss av några bra tips som är enkla att i alla fall testa på. 

 

Anställ en virtuell assistent för att hjälpa till

Även om du kanske inte har behov av en anställd på hel eller deltid så kan en virtuell assistent, så som de hos www.ulla-bella.se, hjälpa dig en bra bit på vägen. Detta kan vara någonting som är perfekt att använda sig av när du känner att det helt enkelt är för mycket att hinna med, eller när du är pressad av deadlines.  

 

Använd en produktivitetsapp  

Om du känner att det är väldigt svårt att hålla reda på allting som behöver göras under en dag så är du inte ensam. Genom att ladda ner en produktivitetsapp som kombinerar ett schema med påminnelser för vad man behöver få gjort under dagen så kan man mycket lättare fokusera på det som behöver göras. 

 

Sociala medier  

Om du inte redan har startat konton för din verksamhet på sociala medier så är detta någonting du mer eller mindre genast bör göra. Oavsett vilken inställning du har till sociala medier i ditt privatliv så är det någonting som kan göra underverk för en verksamhet, oavsett vilket sorts företag som du driver. Idag så spenderar den genomsnittliga svensken en hel del tid på sociala medier och detta är ett gratis sätt att snabbt få fler ögon på ens verksamhet. Här är Facebook och Instagram två utmärkta alternativ att titta närmre på.  

 

Använd mobilen för att slappna av 

Allt för ofta så hör man skräckhistorier om entreprenörer som har jobbat helt omänskliga timmar i början av sitt företags verksamhet. Självklart kommer det att kräva en hel del i tid och energi att starta ett företag som sedan kan växa till sig och sedan tillåta dig att slappna av mer när allting väl har kommit igång. Men det är viktigt att ta hand om sin mentala hälsa samt se till att man har energi att fortsätta nöta på, även när man har en riktigt tuff dag.  

Det finns en lång rad olika sätt att göra detta på, men genom att ta så kallade “mikropauser” under en dag så kan man se till att man orkar jobba med en hög intensitet under en längre tid. Det kan röra sig om allting från att göra några yogaövningar till att lägga sig ner på en soffa och titta på några roliga videos innan man sätter igång med att jobba. Människor är inte byggda för att koncentrera sig i all oändlighet, och en rast på 5-10 minuter kan göra underverk för ens produktivitet.  

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: