Nybörjarguiden – tips och tricks del 3

Det finns massvis med funktioner i iPhone, en som är användbar är kameran. Under kameran ligger lite dolda funktioner som är enkla att ta reda på för dom inbitna iÄgarna, men för den nyblivna kan det vara lite klurigare.

Kameran i framförallt iPhone 3GS och 4 har funktioner som kanske inte alltid är så uppenbara. Det finns dels en zoom-funktion, videoinspelning, HDR-kompabilitet och kameraskiftning för iPhone 4.

  • Zooma kameran.

Att zooma är väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att trycka lätt på skärmen när du väl är inne i kameran, därefter kommer du få ett intervall från minus till plus längst ner i bildkant. Justera zoomen genom att dra ditt finger antingen mot plus eller närmare mot minus.

  • Autofokus.

Kameran för iPhone 3GS och 4 besitter en trevlig autofokus-funktion. Denna låter dig fokusera din bild på ett objekt eller föremål med endast en touch. Om du exempelvis vill fokusera kameran på ett ansikte är det helt enkelt bara att trycka på personen i fråga, givetvis på skärmen.

  • Videoinspelning.

Dom två senaste generationerna av iPhone har möjligheten att spela in video. Att göra detta är enkelt, du skiftar funktion direkt i kameraapplikationen. Längst ner till höger har du en liten ikon som påvisar kamera respektive videokamera. När du skiftar till videoläge kommer kameraikonen att bli till en röd cirkel, det vill säga record.

  • Fota med HDR.

Med iPhone 4 kan du fota i HDR (High Dynamic Range). Det innebär att du kan låta kameran ta två bilder, en där den släpper igenom ljus och en där den förhindrar ljusinsläppet. Det som sker därefter är att kameran lägger ihop dessa två bilder och gör en bättre helhet vilket i sin tur förbättrar bildkvalitén.

  • Frontkamera.

iPhone 4 har två kameror, en på baksidan och en på framsidan. Att fotografera med frontkameran är väldigt enkelt, du byter kamera genom att klicka på ikonen längst upp till höger i bild när du är inne i kameran.

 

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.