Nya iPhone OS under utveckling?

För drygt två veckor sedan kunde vi läsa att Apple testar sin fjärde generation av iPhone. Upptäckten gjordes i flera apputvecklares statistikloggar där en ny enhet kom upp under modell iPhone 3.1. Det är allmänt känt sedan tidigare att den senaste iPhone 3GS går under modell 2.1 i de loggar som merparten av företagen användner sig av, detta gör att fler och fler spekulationer cirkulerar gällande en iPhone 4G. Hur den kommande versionen av iPhone kommer att se ut finns det ingen som känner till i dagsläget, det finns dock flera rykten och tankar.

Nu visar det sig även att en ny version av iPhone OS finns ute i vildmarken. Boygeniusreport hittade för tre dagar sen i sina loggar iPhoneenheeter som ska köras med iPhone OS 3.1.3 och 4.0. Huruvida denna information stämmer eller inte går inte att sätta fingret på, dock är det troligt att både 3.1.3 och 4.0 är under utveckling.

iphone-oses

Beträffande iPhone OS 3.1.3 kommer det vara en av alla de bugfixar som Apple ständigt släpper till sin portabla telefon, om det visar sig att informationen är korrekt vill säga. En uppdatering av det 3.x-baserade operativsystemet syftar mer till att öka säkerheten än att integrera nya funktioner, detta blir tydligt då 3.1.2 är en stabilare version av 3.1, samtidigt som 3.0.1 är en stabilare version av 3.0 och så vidare. Det finns även säkerhetsluckor i 3.1.2 som gör sannolikheten för en kommande 3.1.3 relativt stor.

Det intressanta med loggarna blir dock OS 4.0.  Att Apple redan skulle testa OS 4.0 chockerar inte många. Om vi blickar tillbaka till juli i år lanserade Apple OS 3.0 vilket gav iPhone en helt ny sida, mms, copy-paste och mycket mycket mer integrerades som tidigare inte var möjligt. Funktionerna i sig säger inte mycket men det viktiga är just att det var en så pass stor förändring från den tidigare OS-serien 2.x. På iPhonefreakz kan vi läsa följande;

”iPhone 4.0 would suggest Apple is prepping a major OS update. iPhone 3.0 was just released back in July. A full version number upgrade would indicate a major release update.”

Summa summarum kan vi vänta oss något radikalt om och när iPhone OS 4.0 kommer. Om releasen följer Apples tidigare mönster kommer 4.0 finnas tillgängligt lagom till en eventuell iPhone 4G, som tidigare nämnt också ska befinna sig ute i det vilda och testas. Vi får hoppas att informationen stämmer överens med verkligheten och att inte detta är en av Apples alla metoder att skapa rykten som sedan går i kras.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.