iPhoneGuiden.se

Göteborgsföretaget ZOZO Games introducerar sitt första spel för iPhone. Pusselspelet ZOZO Bugs har precis blivit tillgängligt på Apples App Store.zozobugs

Spelet är ett mycket välgjort sådant, där man har valt att ”gå ifrån den vanliga digitala datorspelskänslan och göra något mer naturligt”. Musiken och ljudeffekterna har spelats in med hjälp av riktiga instrument och fysiska föremål. ZOZO Bugs är ett Quadrapopliknande spel och går ut på att samla ihop fallande föremål i en grupp med minst fyra av samma sort. Spelet kostar 7 kr på App Store.

Vårt motto på ZOZO är “Games for the rest of us” Det handlar om spel för människor som inte har tid eller ork att lära sig avancerade mobil-spel. Kan man inte lära sig ett spel på 10 sekunder, tycker vi att inlärningströskeln är för hög. Vårt första spel ZOZO Bugs är ett pusselspel av fallande objekt typ. Det mest kända spelet i den kategorin är förstås klassiska Tetris. Vårt mål med ZOZO Bugs var att göra ett spel som är lika roligt som Tetris men med ett skönare “flyt” i spelkänslan. Nu kan vi stolt introducera ett spel som lyfter kategorin till nästa nivå. ZOZO Bugs bjuder på en stark spelidé, riktigt snygg grafik och ett grymt soundtrack.

Vi har sett att en total nybörjare lär sig spelet på några sekunder men sedan utvecklas med spelet. För att nå höga poäng måste man vara snabb och kunna tänka i flera steg, säger grundaren Marcus Fransson.

zozogames.com

Köp på App Store: ZOZO Bugs

Video