Ny GPS-teknologi letar sig till iPhone!

Konkurrensen mellan Navigon och TomTom är på väg att nå sin kulmen och de båda företagen presenterar nya koncept för var dag som går. Realtidsinformation, uppdaterade kartor, smart-navigation och mycket mycket mer är bara ett fåtal funktioner som de ledande GPS-apparna delger men nu presenterar sig ett nytt företag med känsla för perfektionism.

NDrive Navigation Systems är det nya företaget att rikta blickarna mot. Företaget som specialiserat sig på navigationsutveckling för iPhone, Windows Mobile samt Android presenterar nu två nya applikationer som går under namnen NDrive Rome och NDrive London. Marcin Jan Fejfer, representant för NDrive Navigation Systems i Portugal säger följande;

”We have just released two from the new NDrive navigating applications for iPhones: NDrive Rome and NDrive London.
The applications combine turn by turn GPS navigation technology and incredible aerial photography provided by Norwegian Company Blom.”

Det intressanta med NDrive är att till skillnad från övriga navigationsappar ges möjligheten att visa kartor från olika vinklar, även byggnader ges i en 3D-vy om det önskas vilket ger en överblick över den aktuella staden man befinner sig i. Teknologin kan jämföras med den som används vid tagning av bilder i 360 grader, i och med funktionen kan man med andra ord känna igen sig var man är direkt på kartan i telefonen.

NDrive kommer att lansera NDrive Stockholm vilket gör releasen ännu mer aktuell. Givetvis kommer GPS-funktionen att fungera i hela landet, det är dock de 3-dimensionella vyerna som är tagna över vår huvudstad. Vad applikationen kommer att kosta är oklart i dagsläget men mer information kommer.


admin

admin

Skribent

Dela: