iPhoneGuiden.se

tomtom

Den starkt förväntade TomTom Applikationen för iPhone har släppts och finns nu till försäljning i Apples Appstore.  Ett par månader senare än konkurrenten Navigon AG, men det kanske var värt väntan?

På Apples konferens i år meddelade TomTom att de utvecklade en navigeringsapplikation till iPhone, och nu är den här för nedladdning. Programmet kostar 659 kr för den nordiska versionen och om du vill ha fler kartor kan du ladda hem Västeuropeiska för 949 kr. Funktionerna är likande Navigons, men TomTom har några nya funktioner.

Den innehåller IQ Routes- tekniken. Istället för att programmet beräknar tiden efter hastighet och längd på sträckan, grundar sina rutter på verklig erfarenhet av miljontals förare för att beräkna den snabbaste vägen och skapa den mest exakta ankomsttiden. TomTom IQ Routes ger förare upp till 35 % snabbare ankomst. Dessutom varnar TomTom för säkerhetskameror.

TomTom ska även släppa en bilhållare i och med detta. Dock har inget pris bestämts eller datum när den ska släppas. Mer om TomTom Car Kit kan du läsa i artikeln här.