Nike+ GPS – Give every run a boost

Nike+ GPS är en applikation som med hjälp av din GPS håller koll på dina löparrundor. Den kartlägger hur du springer, räknar ut hur långt och håller koll på din utveckling i spåret eller på löpbandet genom att använda iPhonens inbyggda GPS-funktion.

Nike+ GPS ger dig ditt tempo utmed kartan som markerar vart du sprungit, så du kan se exakt vart du tappat tempo eller orkat ta i lite extra. Allt detta utan att du behöver speciella skor eller inlägg för att det ska fungera. Under din löprunda får du uppdateringar om hur du ligger till i tempo och distans,  hur ofta bestämmer du själv innan rundan.

Med applikationen kan du bli påhejad av dina vänner via facebook, eller tävla med dem i olika challenges. Statistik förs över dina egna prestationer så du lätt kan se dina personbästa i kategorier som längsta distans, snabbaste kilometer och mycket mer.

Nike har använt sig av kända atleter och kändisar som kommer med glada tillrop när du överträffar dig själv, genom att tillexempel springa en längre sträcka än du tidigare gjort eller att du varit ute fler gånger den veckan än vad du brukar göra.

Efter varje runda kan du lätt lägga till hur vädret var och hur du kände dig.  Allt summeras sen ihop och visas tydligt på en sammanställning som visas på skärmen direkt efter att du stoppat applikationen. Vill du kalibrera en redan känd sträcka, t.ex om du springer ett maraton, går det lätt att göra efter avslutat lopp. På första skärmen när du startar applikationen ser du hur långt du sprungit totalt under alla rundor du använt applikationen och hur många gånger det är uppdelat på.

Efter rundan uppdateras det också på nikeplus.com där du kan se dina resultat på större skärm och dela med dig till dina vänner via Facebook och Twitter.

Nike+ GPS går även att använda inomhus på löpband, även om den inte löser den uppgiften alls lika bra. Lösningen på problemet är att i så fall kalibrera efter varje löprunda på bandet.

Det finns en sjö av träningsappar i Appstore men den här är helt klart min favorit. Den senaste uppdateringen har löst problemet med att den kraschade i tid och otid vilket gör den till en väldigt enkelt och användare vänligt träningsredskap, speciellt om du tränar mest utomhus. Vissa finner rösten väldigt irriterande, men den går enkelt att stänga av under settings.

Applikationen finns att ladda ner i AppStore och kostar 15 kronor

Nike+ GPS - Nike, Inc.

Taggar:
admin

admin

Skribent

Dela: