När du förlorar en del av dig själv

Jag har alltid varit försiktig med mina ägodelar, stora som små. Att något skulle hända mig eller min iPhone har länge känts väldigt avlägset. Tre år och tre iPhone-enheter senare fick jag dock bita i det sura äpplet och se mig besegrad, jag tappade min iPhone och den seglade ner i marken, långsamt, långsamt.

Vid första anblick drog jag en lättnadens suck när jag såg att varken baksidan eller framsidan hade åsamkat så stora skador att glaset hade spruckit. Jag såg mig och min iPhone i resumé i samma stund som enheten gled ur mina fingrar och ingen var så säker som jag att det här var slutet. Faktum är dock att telefonen såg ut att vara i sina sinnens fulla bruk och inget hade hänt, trodde jag.

När jag sakta men säkert genomförde vad man kan kalla ”den sedvanliga tappa iPhone i gatan kontrollen att allt fungerar” fann jag att ljudlösknappen såväl som volymknapparna hade lagt av. Inga större problem tänkte jag tills jag förstod att jag hade tystat ner min annars så högljudda kompanjon som nu var konstant ljudlös.

Givetvis kände jag att det här behövde åtgärdas och jag hämtade gula tidningen och började leta efter någon som kunde hjälpa mig. Efter en mindre betänketid kom jag fram till att Google förmodligen har en bättre lösning och jag skrev in sökordet ”reparera iPhone”. Som alltid fick jag miljoner träffar där endast ett fåtal är relevanta och för enkelhetens skull valde jag dem tre högsta sökträffarna.

Efter att ha mailat runt till tre olika företag föll spelkorten ut som så att iFon.se fick bli det lyckliga företaget att reparera min telefon, något som jag inte ångrar en sekund. Ett samtal, ett intåg i deras butik och två timmar senare hade jag en iPhone i min hand som var felfri. Att iFon.se sen i sin tur skulle göra ett bättre jobb än någon annan av alla miljoner sökträffar i Google kan jag inte svara på eftersom att jag inte gjorde sönder min iPhone igen och provade på nytt. Jag kan dock öppet och ärligt säga att det jobb som utfördes var oerhört snabbt och effektivt och det var en oerhört enkel process.

Jag och min iPhone har nu levt ett lyckligt liv i drygt ett och ett halvt år och om det inte vore för alla dessa reparationsföretag hade jag varit en änkling idag.

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.