iPhoneGuiden.se

Musiktjänsterna i iPhone och App Store ser aldrig ut att ta slut. Från radiobaserade appar till streamad musik kan man hitta i princip allt i musikväg och ljud är minst sagt ingen bristvara. Men vilka av alla gratis- och betalappar är egentligen något att ha?

Mina personliga favoriter är dom som använder sig av den flytande musiken, alltså dom som streamar musik. I dagsläget är det Spotify som leder den kampen men i framtiden kan dom få hård konkurrens från bland annat Grooveshark. Problemet med dessa tjänster är dock att dom kostar att använda vilket för många är ett slag i magen. Sett till Macstories finns det en app som slår allt annat, My Artists.

My Artists är en klient som ersätter iPod-appen fullt ut. Med My Artists installerad synkroniseras musiken från iTunes direkt in i appen och alla övriga funktioner fås med på köpet. Detta innebär att man inte behöver oroa sig för multitask-kompabilitet vare sig man sitter med en iPhone 2G eller 4, allt är identiskt med iPod.app fast ändå lite mer.

Den väsentliga skillnaden sett från My Artists är att den ger en helt annan vy av det som sker. Gränssnittet skiljer sig markant och information om artister och band ges direkt i skärmen. Jag har personligen inte prövat appen men av Macstories omdöme verkar den vara väldigt bra.

My Artists har en engångskostnad på 15 kronor och går att ladda ner i App Store eller här.