Mozilla vill revolutionera iOS-surfandet med Firefox Junior

I ett helhjärtat försök att slå sig in på webbläsarmarknaden för iOS så har Mozilla under en längre period arbetat med en prototyp av Firefox för iPad, vilken är namngedd Firefox Junior. Detta offentliggjordes nyligen av Mozilla själva. 

Många av oss är nog förvånade över hur lång tid det faktiskt har tagit för en gigant som Mozilla att ta klivet till det som de själva kallar för ”en av de största konsumentplattformarna i världen”, iOS. Nu verkar det dock som om det är dags då de själva menar att webbläsaralternativen som i nuläget är tillgängliga inte håller måttet – bl.a. beskriver man Safari som ”en bedrövlig upplevelse” trots att den är den bästa av generellt dåliga applikationer.

Av den anledningen vill nu Mozilla-teamet som har hand om Firefox Junior skapa något helt nytt, något som är byggt från grunden. Det handlar alltså inte om någon simpel portning från det vi är vana vid på en PC eller Mac, utan det ska vara anpassat till förutsättningarna för en surfplatta och i detta fall iPad. För att få en mer ingående beskrivning av hur prototypen ser ut, så visas presentationen av densamma i videon nedan. Det vi kan vänta oss är bl.a. en helskärmsupplevelse utan tabbar.

Källa: The Verge

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: