Massivt bakslag för Apple – går eventuellt back 2,7 miljarder dollar

Genom åren har vi haft bra koll på de patentkrig som har pågått mellan Apple och en stor del av företagets största konkurrenter. Drabbningarna mellan exempelvis Apple och Samsung är allmänt kända och även om Apple har vunnit majoriteten av fallen ser företaget nu ut att gå emot en förlust mot Motorola – en förlust som enligt dem själva kommer att kosta upp emot 2,7 miljarder dollar.


Bloomberg är de som rapporterar om den häpnadsväckande summan, som de också påstår att Apple själva klargjorde. Det gäller ett pågående fall i Tyskland där Motorola har stämt Apple angående ett ”mail-sync”-patent. Det är denna hisnande summa som ett eventuellt negativt resultat för Apple skulle resultera i, vilket de ska ha förtydligat för den tyska domaren.

Anledningen till att summan ens kommit upp på tal är ganska så diffus. Spekulationsmässigt tänker man sig att det handlar om att få med sig så mycket som möjligt ur ett fall, som redan ser ut att vara förlorat. Det är nämligen så att Apple kräver Motorola på ersättning för den ekonomiska förlusten, och man räknar med att ersättningen ska vara hundraprocentig – därmed över 18 miljarder svenska kronor. Enligt de flesta så anses summan vara något Apple tagit från tomma intet, men det Cupertino-baserade företaget har dock en bra anledning till kravet.

“German courts often require the winning side in a case to post collateral if it wants to enforce a ruling while the other side is appealing. The amount reflects the losses the party is facing when forced to comply with the ruling. If it wins the appeals, it can seek damages and can make use of the collateral held for that. “

Ersättningen i sig låter överdriven och domaren som har hand om fallet ska tycka detsamma då han har citerats säga att han ”är osäker på om summan speglar det kommersiella värdet på dispyten” ”teknologin inte är en standard och att det finns alternativa lösningar”.

Källa: Business Insider [Via]

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: