Många frågetecken kring jailbreaket för iOS 7

Många frågor har dykt upp kring det nya jailbreaket Evasi0n7, vi reder bland annat ut det kinesiska Taig som installerades med Evasi0n7. 

Evad3rs nya jailbreak för iOS 7, Evasi0n7, kom inte bara med positiva överraskningar när det släpptes igår. Det visade sig att Evasi0n7 innehöll en Cydia-liknande app med piratkopierade appar som installerades för användare med kinesisk språk på datorn. I utbyte fick Evad3rs hela en miljon dollar av ett kinesiskt företag.

Med tanke på att Evad3rs tidigare sagt att de är emot piratkopiering, blev många minst sagt överraskade över nyheten. Evad3rs publicerade dock senare under kvällen ett öppet brev där de erkände samarbetet med det kinesiska företaget, men att de inte hade någon aning om att Taig skulle innehålla piratkopierade appar. De jobbar även på att lösa problemen med Taig och om de inte löser piratfrågan kommer Taig försvinna från Evasi0n i kommande uppdatering.

taig-evasi0n-jailbreak
Skärmdump på Taig (till vänster) med piratkopierad version av Fifa 14 i jämförelse med Fifa 14 i App Store.

Vare sig om Evad3rs kände till piratkopieringen eller inte så har förtroendet för hackergruppen sjunkit. Till och med så att några har valt att sluta använda jailbreak på grund av detta, mest troligen på grund av att jailbreak egentligen kan innehålla vad som helst efter detta.

Det slutar dock inte här. Saurik, utvecklaren bakom Cydia, fick aldrig veta att Evasi0n7 skulle släppas under söndagen och hade därför inte möjlighet att förbereda Cydia innan jailbreaket släpptes. På grund av detta är det nu få appar som fungerar med det senaste Evasi0n7, men uppdateringar lär dyka ganska snart.

Vidare har många användare upplevt problem med Evasi0n7 när de jailbreakar sin enhet. Enligt Evad3rs själva, beror det till största delen av OTA-uppdateringar (Over the air – uppdateringar som sker direkt i enheten) som ställer till det. Lösningen till problemet är att sätta sin enhet i DFU-läge, sedan återställa sin enhet och jailbreaka på nytt.

Vi hoppas nu detta reder ut några av frågorna kring nya Evasi0n7. Om ni ändå har frågor och funderar är ni välkommen att fråga oss i forumet eller kommentera nedan så försöker vi hjälpa er.

Evad3rs öppna brev finns att läsa här.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela:

Comments are closed.