Månadens apps – december

Då var det slut på månaden december, och då betyder det Månadens Apps på iPhoneguiden.se. Vi skriver om de mest intressanta apparna från månaden som gått.

Vi fick se många trevliga applikationer under december. Bland annat det efterlängtade spelet N.O.V.A – Near Orbit Vanguard Alliance och TV4 som var först i Sverige att släppa en app där vi kan se på deras TV-program direkt i iPhonen.

Här kommer elva applikationer till iPhone och iPod Touch:

Auto Crisis

Auto Crisis, från den svenska utvecklaren Baraboom, är ett lite annorlunda bilspel. Spelet styrs med bara ett finger och du ser bilen snett uppifrån. Gasa, styr och skjut. Med ett genomtänkt Auto Crisis fungerar det faktiskt bra.

App Store-Länk: Auto Crisis

Labyrinth 2


Ett populärt och välkänt spel. Med den inbyggda accelerometern har spelaren i uppgift att leda en liten järnkula längst en spelplan. Allt är bundet till hur väl man hanterar gravitationen och med dåligt tålamod lämpar sig inte spelet alls.

App Store-Länk: Labyrinth 2

N.O.V.A – Near Orbit Vanguard Alliance


Ett mycket omtalat FPS-spel från utvecklarna Gameloft, liknande Halo som finns till Xbox. Du spelar som marinsoldaten Karl Wadin för att undersöka jorden. 13 uppdrag, fem olika miljöer, sex vapen, multiplayerläge.

App Store-Länk: N.O.V.A – Near Orbit Vanguard Alliance

Need For Speed Shift


Det senaste Need For Speed-spelet från EA, Shift, hittade även till iPhone. Karriärläge, med 20 olika bilar, multiplayerläge via Bluetooth eller Wi-Fi, 18 unika banor.

App Store-Länk: Need For Speed Shift

GeoSpark


Ett enkelt pusselspel, där det gäller att ta bort föremål, eller ”stenar” som jag kallar dem, innan dem krockar med varandra. Det finns olika former och färger, för att få bort dem måste du klicka med fingret på dem eller föra ihop med andra ”stenar” av samma form och färg.

App Store-Länk: GeoSpark

Driver


I Driver spelar du som den hemliga polisen Tanner och jagar de kriminella i Miami, Los Angeles, San Fransisco och New York.  Ta dig igenom 40 olika uppdrag i fyra olika städer med fartfylld körning. Spelet har tre spellägen, Training, Free Play mode, Driving Game Mode.

App Store-Länk: Driver

Tom Clancy’s HAWX


Gameloft lanserade Tom Clancy’s HAWX till iPhone och iPod Touch. Bege dig upp i luften med 13 uppdrag och 26 olika flygplan. Det är även möjligt att spela mot fyra andra spelare lokalt i Multiplayer-läget via Wi-Fi eller Bluetooth.

App Store-Länk: Tom Clany’s HAWX

Swedbank


Swebank är den första Nordiska bank att lansera en app till iPhone. Applikationen innehåller de viktigaste funktionerna, översikt över konton, överföringar mellan dina egna konton, kontoutdrag, ladda kontantkort för mobil och byta personlig kod.

App Store-Länk: Swedbank

James Cameron’s Avatar


Den populära filmen Avatar blev ett spel. Spelet äger rum två decennier innan filmen och behandlar hur den första Avataren kom till. Genom att ansluta sig till det inhemska folket ska flera olika uppdrag avklaras.

App Store-Länk: James Cameron’s Avatar

iVideoCamera


I ett oväntat drag godkände Apple den första tredjepartsapplikationen som kan spela in videoklipp i iPhone 3G och 2G, iVideoCamera. Dock kan appen endast spela in filmer i en minut med 3 FPS (Tre bilder per sekund) och med en upplösning på 160×213 pixlar.

App Store-Länk: iVideoCamera

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.