Kvinna ville köpa iPhones billigt, fick äpplen i stället

En kvinna såg en privat annons på sidan Gumtree där någon sålde två stycken iPhones, helt nya i obruten förpackning. Hon fick sig en mindre chock när de ”obrutna” paketen öppnades. 

Real Apple

I bland ser man erbjudanden på sidor som bara låter för bra för att vara sant. Ofta händer det att privatpersoner lägger upp annonser där de verkar vara helt oförmögna att förstå att de säljer för underpris. Men så är inte fallet när det gäller bedrägerier där de vet exakt vad de sysslar med. Detta är ett typiskt sådant fall där en kvinna i Australien skulle köpa två helt nya iPhones i obruten förpackning till det låga priset av cirka 8 500 kronor. Annonsen såg hon på en annonssida som heter Gumtree.

Träffen tog sin plats i ett McDonalds där affären också slöts. Väl hemma skulle hon öppna paketen och till sin fasa såg hon att hon i själv verket betalde väldigt mycket mer för affären: 8 500 kronor för två äpplen som var placerade i vardera förpackning.

Gumtree kommenterade händelsen med att de tar sådana bedrägerier på allvar och att de vill säkerställa alla parters säkerhet och trygghet i affärer.

Låter det för bra för att vara sant är  i många fall just för bra för att vara sant.

Leon

Leon

Skribent

Dela:

Comments are closed.