Krönika: Samsung Galaxy SII vs. Apple iPhone 4

Som rubriken lyder handlar denna krönika om skillnaden mellan de ovan nämnda mobiltelefonerna. I början av året skaffade jag mig en Galaxy SII och sålde min iPhone 4 i hopp om att jag skulle hitta en ny favorit. Jag kunde ganska snabbt konstatera att jag saknade min iPhone vilket ledde till att jag återvände till Apples värld. Varför valde jag att göra det? Vad gör iPhone så mycket bättre än den så hyllade och mer tekniska Galaxy SII:an? Det svaret tänkte jag ge er nu med en personlig klang.När jag för första gången kom i kontakt med Apple och iPhone 4 visste jag ingenting om deras telefoner. Det enda jag egentligen kände till var att de kostade en förmögenhet och att dessa iEnheter var extremt ömtåliga. När jag sen på hösten 2010 valde skaffa en iPhone 4 så insåg jag varför man blir förtjust i dessa telefoner. Designen, enkelheten, App Store ja det finns mycket mer att nämna… Många tycker att Apple är lite av en stängd verksamhet, det vill säga att man har en sådan begränsning när det gäller iPhone. Där vill jag nog gå lite mot strömmen och säga att lär man sig knepen och kan ”gå runt” Apples murar så kan man nå en helt annan värld med sin iEnhet. Naturligtvis syftar jag på jailbreak men detta tänkte jag komma till lite senare.

Samsung Galaxy SII är en mobil med mycket teknik, mer än det som finns i en iPhone 4 och ganska snart hittade jag en av fördelarna som inte kräver någon ommodifiering, nämligen att kunna ladda ner musik i luren. Gratis givetvis – Här märks det att Google är mer fria i sitt tänk än Apple då dom tillåter såna saker på ett annat sätt. Android market är stort. Många appar som i App Store kostar pengar är gratis i Androids motsvarighet och för att ta två exempel så kan man nämna både Angry Birds och Doodle Dash. För att nämna lite om det tekniska är grafiken hos SII:an riktigt bra och när det gäller att navigera mellan program och i menyer går det riktigt snabbt. Nedladdning av diverse program och även musik går löjligt snabbt, vilket även det hörde till dem positiva delarna. Dock saknade jag fortfarande Apple och iPhone 4.

Jailbreak vs. Rooting

Hösten 2011 jailbreakade jag min iPhone och insåg hur många fler dörrar som öppnades för min lur. Kanske var det denna process som fick mig att vilja lära mig allt om jailbreak och vad man kunde göra med sin iPhone. Samsung har en liknande process som kallas rooting, vilket innebär enkelt förklarat att man tar bort behörighetsspärren tillverkaren lagt in. Nu var det egentligen inte aktuellt med en rooting på min SII eftersom jag efter mycket läsning tyckte det var en mer krånglig process samt att det utbud Cydia har inte finns på samma sätt till Android. De kunniga tycker säkert annorlunda, men för mig var det en rejäl skillnad.

En annan detalj som jag fastnade för var det här med nedgradering/uppgradering mellan mjukvaruversioner på en iPhone. Första gången jag testade detta höll jag på i 4 timmar för att komma ur min recovery loop. Svettigt? Ja. Lärorikt? Ja. Denna händelse fick mig vilja lära mig mer om hur man gör samt löser problem kring ämnet, vilket stärkte min passion för iPhone.

Tillbaka till iPhone 4


I februari i år beslutade jag mig för att återvända till Apples värld med andra ord och det var ett ganska enkelt val. Jag tänker dock hylla Samsung Galaxy SII för att vara en kraftfull och bra mobil, men jag kommer alltid ha ett större hjärta för iPhone. Det är säkert många som tycker jag gjort fel val, men det man känner personligen kan ingen annan ändra på. Varför passar då en iPhone 4 bättre i min handflata än en Samsung Galaxy SII? Tja, det heter väl att: Den man håller mest kär, släpper du inte din hand ifrån…
Jag tänker avsluta med samma ord som fanns med i den reklambild som fanns med på iPhone 4: För mig förändrades allt. Igen…

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.