Krönika: En skribents sista ord

Att ta ett beslut, oavsett vad det gäller för beslut, är inte så lätt alla gånger och även om det är väl genomtänkt så känns det ändå lite vemodigt. Det beslut jag tagit är att sluta som skribent på iPhoneguiden vilket på många sätt känns tråkigt eftersom det har varit både roligt att skriva och att jag utvecklats på detsamma. Skriva artiklar alltså. Denna krönika kommer handla om hur det hela började och varför jag ville bli skribent.
iPhoneguiden2
Våren 2011 var då jag jailbreakade min iPhone för första gången och guiden till detta hittade jag här på iPhoneguiden. Gröngöling som jag då var lusläste jag precis allt om ämnet, eftersom jag först var lite feg för att våga prova utföra ett jailbreak. När jag insåg hur enkelt och säkert det var började jag utforska denna stora värld, och insåg att jailbreak var det bästa som hänt iPhone. På hösten samma år råkade jag återställa min iPhone, vilket ledde till att jailbreaket åkte ut. Trodde jag skulle överleva det, men insåg snart att en icke-jailbreakad iPhone är inte alls lika kul. När jag då fick höra att det gick att nedgradera tog jag åter till iPhoneguidens hjälpguider. Dock tog det mig 3-4 timmar att komma ur den recoveryloop jag hamnade i, så det var några svettiga timmar vill jag lova…
error itunes
Efter detta kände jag att jag ville försöka dela mina kunskaper i jailbreak och dess områden, vilket ledde till att jag nappade på erbjudandet att bli skribent. I början kände man sig ordentligt bortkommen. Hur ska jag skriva? Vad skulle jag skriva för att få läsarnas intresse? I början kanske inte det självförtroendet var på topp, men efter mycket tips från övriga skribenter samt en hel del träning lossnade det snart. Med tiden blev det enkelt att skriva och då kunde man även börja lägga en mer personlig touch i texterna, vilket i mitt fall har varit mot humorhållet. Inte så det blir pajasartiklar, men gärna med glimten i ögat och på ett sätt som både ska roa och tilltala läsaren. Exempel på detta är att jag gett Musclenerd lite olika tilltal som armar som en soffgrupp, mannen som gav ananasen ett ansikte osv.
musclenerd
Nu har jag inte bara skrivit om jailbreak och återställningsproblem, jag har fyllt mitt block med en hel del recensioner också som spel och olika nyttoappar och på senare tid en del tester på högtalare och tangentbord till iPad mini, vilket varit väldigt intressant och lärorikt.
Angry button
Men tiden tar ut sin rätt. Efer stort funderande känner jag att mitt tidigare intresse för att skriva inte är lika stort och att jag inte hinner skriva lika mycket som tidigare gör att jag nu väljer hoppa av som skríbent. Under årens lopp har jag fått både ris och ros av er läsare och det har hjälpt mig utvecklas till den skribent jag blivit idag. Jag vill ge ett stort tack till Olle, Peter och Striem (som har slutat) som trodde på mig. Tackar även övriga medarbetare på iPhoneguiden för ett gott samarbete och jag hoppas ni driver denna fantastiska sida vidare och gör den ännu bättre.
like
Pssst! Dock kommer jag inte försvinna helt. Jag kommer fortfarande smyga runt i forumet och vara behjälplig…=)
dark
En sista sak. Ibland var det frustrerande att skriva och då kunde det se ut så här:

Vid pennan
iDevil

admin

admin

Skribent

Dela:

Comments are closed.